Cartea bărbatului matur – David DeWitt

lei32,00

Stoc epuizat

Categorie:

Descriere

Azi, mai mult ca oricand, avem nevoie de barbati – barbati puternici, cu un caracter biblic, statornici!

“David DeWitt scrie fara niciun menajament, spunand multe lucruri necesare, in special unei generatii crescute in multumire de sine si abundenta. Citind cartea aceasta, in minte mi-a revenit puternic exemplul tatalui meu care a trait potrivit principiilor de viata ale unui patriarh. Recomand cu toata caldura aceasta carte.”

— Walter Henrichsen, scriitor, invatator,Leadership Foudation

“Ce anume face ca omul sa fie om?” este titlul unui studiu stiintific publicat cu mai bine de un deceniu in urma. Daca reluam intrebarea sub forma “Ce anume caracterizeaza un barbat care a devenit cu adevarat barbat?”, identificam exact teme cartii de fata.
David DeWitt contureaza un “model al maturizarii masculine” din perspectiva unei valoroase expertize in cunoasterea textelor biblice. El isi propune sa reliefeze trasaturile comune ale marilor personalitati biblice si sa sugereze cititorului un proces gradual de dobandire si fundamentare a maturitatii, cu obiectivul tinderii spre acea plenitudine – de credinta, de fapta si de caracter – specifica marilor patriarhi biblici din vechime. Intr-o lume avida dupa formule de succes, dar dominata in acelasi timp de la vest la est de aroganta fatisa sau disimulata, justificata ori naiva, cartea aceasta este o lucrare aproape singulara, esentiala pentru orice barbat exigent fata de sine si receptiv fata de standardele lui Cristos si ale Bisericii Sale. Directa, puternic conceptualizata dar in acelasi timp concreta, chiar captivanta (desi marcata de cultura specifica autorului, din care cauza, pe alocuri, lectorului i se cere un legitim efort de recontextualizare), cartea aceasta ajunge in mainile cititorului roman intr-o vreme in care Biserica si tara are stringenta nevoie de viziune, de maturitate si de fapte demne de exemplul ilustrilor barbati ai credintei.

— Dr. Liviu Ciortuz, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, Iasi

Dr. David DeWitt a obtinut mai intai o licenta in matematica la Michigan State University, dupa care a studiat teologia la Dallas Theological Seminary, unde a primit diplome de Th.M. si D.Min. El si sotia lui, Ellen, au trei fete. Impreuna ei coordoneaza activitatea organizatiei Relational Concepts, al carui principal accent este ucenicia. Cartea “Exista Dumnezeu? Raspunsuri pentru cei bataiosi”, de acelasi autor, a fost publicata in limba romana de Editura Stephanus. David si familia lui calatoresc de saisprezece ani in Romania, punandu-si cunostintele in slujba celor care doresc sa cunoasca mai bine Cuvantul lui Dumnezeu.