Puterea rugăciunii și rugăciunea cu putere – R. A. Torrey

lei20,00

Stoc epuizat

Categorie:

Descriere

Andrew Murray a spus: “Copilul lui Dumnezeu poate infrange orice prin rugaciune. Atunci, este de mirare ca satan va face tot posibilul ca sa-i smulga aceasta arma crestinului sau ca il va impiedica sa o foloseasca?” Daca diavolul face tot ce-i sta in puteri “ca sa smulga aceasta arma crestinului sau ca sa-l impiedice sa o foloseasca”, atunci eu doresc si vreau sa fac tot ce imi sta in puteri pentru a readuce aceasta arma puternica in mainile bisericii si voi face tot ce-mi sta in puteri ca sa va provoc sa o folositi in atacuri puternice si biruitoare impotriva diavolului si impotriva fortelor sale.

Fara nici un dubiu, una dintre cele mai mari cauze ale caracterului nemultumitor, superficial, ireal si temporar al multora dintre asa-numitele treziri moderne este ca se pune atat de mult accent pe dependenta fata de aparatura omului si atat de putin pe dependenta fata de puterea lui Dumnezeu – putere cautata si capatata prin rugaciune staruitoare, insistenta, increzatoare si care nu primeste un “nu” ca raspuns. Traim intr-o vreme caracterizata de inmultirea masinariilor oamenilor si de eliminare a lui Dumnezeu. Marele strigat al acestor zile este munceste, munceste, munceste, organizeaza, organizeaza, ofera-ne o noua societate, da-ne noi metode, inventeaza o noua masinarie; insa marea nevoie a zilelor noastre este rugaciunea, rugaciune mai multa si rugaciune mai buna…

Daca biserica s-ar dedica rugaciunii, rugaciunii adevarate, fructuoase, atunci ea ar putea aduce astazi aceleasi rezultate minunate pe care le-a adus odinioara. Se pare ca sunt din ce in ce mai multe semne ale faptului ca biserica intelege acest lucru. Ici si colo, Dumnezeu pune asupra slujitorilor si asupra bisericilor o povara pentru rugaciune pe care nu au mai cunoscut-o inainte. Multi devin complet dezgustati de masinariile limitate si de trezirile fabricate de om si invata sa depinda mai mult de Dumnezeu. Slujitorii striga la Dumnezeu zi si noapte pentru putere. In cateva locuri, sau poate in multe locuri, bisericile sau parti ale acestora se intalnesc in ceasurile timpurii ale diminetii sau in cele tarzii ale serii si striga catre Dumnezeu pentru ploaie abundenta. Exista indicii ale apropierii unei treziri puternice si pretutindeni raspandite.