Iată, ei stau la ușă și bat – Michael Licona

lei22,00

Descriere

Crestinii sunt adesea descumpaniti cand la usa lor bat martorii lui Iehova sau, mai nou, mormonii. De unde sa inceapa discutiile? Cum sa faca sa nu se lase furati de argumente, ci sa ramana la subiect? Cum sa-i contracareze pe martori sau mormoni care par foarte bine pregatiti, cunosc Biblia si isi prezinta foarte coerent convingerile?

Autorul ii priveste cu simpatie pe misionarii iehovisti si mormoni care sunt gata sa mearga din usa in usa ca sa isi prezinte credinta si sa discute cu oricine e dispus sa-i asculte. Si ii indeamna pe toti crestinii sa intre in dialog cu acesti oameni, caci in joc sunt chiar sufletele acestor misionari plini de ravna.

Michael Licona pune la dispozitia cititorilor un instrumentar de lucru bine sistematizat si foarte aplicat, alegand din toate punctele de divergenta doar pe cele cu cea mai mare insemnatate. In cazul martorilor lui Iehova, problema fundamentala este legata de divinitatea lui Isus Cristos. In cazul mormonilor, accentul cade pe credibilitatea textelor lor sacre si pe credibilitatea fondatorului Joseph Smith.

Chiar daca e mai dificila pe alocuri, cartea merita citita si recitita cu creionul in mana, fiindca la final cititorul va avea la indemana un arsenal apologetic eficace, dobandind curajul si capacitatea sa se confrunte cu martorii lui Iehova sau cu mormonii atunci cand ii vor bate la usa.