Lea, soția lui Iuda Macabeul – Angela Hunt

lei38,00

Seria “Anii Tacerii”

Stoc epuizat

Categorie:

Descriere

Dacă ar fi tăcut, ar fi însemnat să-L nege pe Dumnezeul ei. Dacă ar fi vorbit, ar fi riscat mânia împăratului. Căutând siguranță și pace după o copilărie dificilă, Lea se căsătorește cu Iuda, un bărbat puternic și blând și, pentru prima data în viață ei, Lea speră că-și vă găsi liniștea. Însă poporul ei e cucerit de un rege crud care decretează că toți evreii să renunțe la legile primite prin Moise și să se conformeze legilor siriene sau riscă moartea. Lucrurile iau o întorsătură cu totul neașteptată pentru Lea și familia ei, iar Lea este pusă în situația să aleagă dacă să rămână credincioasa adevăratului HaShem sau să asculte de regele țării. Povestea miraculoasă de viață a Macabeilor curajoși este relatată prin ochii soției lui Iuda, care învață că dragostea pretinde curaj… și sacrificiu.

Anii tăcerii este seria de patru române construite în jurul a patru personaje feminine puternice, cu un impact puternic în cei 400 de ani ai perioadei intertestamentare: Cleopatra, Lea, Salome și Zara. Perioadă de tăcere nu înseamnă însă și o perioadă de inactivitate!
Iureșul de evenimente din această perioadă ce a pregătit venirea lui Cristos a avut un impact profund asupra culturii și civilizației umane, dar în special asupra poporului lui Dumnezeu.

Deși este o ficțiune, această serie de romane a Angelei Hunt încearcă să reconstituie lumea din perioadă intertestamentară într-un mod foarte interesant și bine documentat din punct de vedere istoric. Personajele istorice sunt conturate cu trăsăturile lor fizice și morale, iar firul epic dezvăluie o perioadă în care speranța aproape dispăruse din inima poporului lui HaShem; credința era și mai mică, iar evreii erau din ce în ce mai convinși că acum singurul lucru care îi putea salva pe ei și credința lor era apariția lui Mesia.

Angela Hunt a publicat peste o sută de cărți, cu vânzări care se apropie de cifra de cinci milioane de exemplare vândute în întreaga lume.