Cruciat pentru libertate – Gertude Loewen

lei15,00

Istoria lui Jean Nussbaum – o viață închinată luptei pentru libbertatea de conștiință

Stoc epuizat

Categorii: ,

Descriere

Va imaginati un laic ce este primit de papa cu mana intinsa? Sau unul care tine un seminar de profetie biblica pana dincolo de miezul noptii cu un patriarh ortodox? Un om care a fost in audienta la presedinti, premieri, printi sau a sustinut discursuri in fata marilor organizatii ale lumii?

Dr. Jean Nussbaum a fost cunoscut ca ambasador al lui Isus Hristos, intervenind pentru libertatea religioasa la autoritatile politice ale tarilor, la cel mai inalt nivel. In plan religios a avut relatii mai mult decat diplomatice cu personalitati de seama, intre care se remarca, in Apus, Papa Pius al XII-lea, iar, in Rasarit, mai multi patriarhi ortodocsi.

Intre anii 1927 si 1940, dr. Jean Nussbaum a vizitat de mai multe ori Romania pentru interventii la conducerea de atunci a tarii, in vederea asigurarii si recastigarii libertatii religioase. Numai in anul 1937 a trebuit sa vina de patru ori pentru situatii de urgenta. Experientele acestui “cruciat pentru libertate” vor fi o reala inspiratie atat pentru generatia actuala, cat si pentru cele viitoare. Prin prisma lor se va dovedi inca o data ca Dumnezeu are oamenii Lui, alesi tocmai pentru timpul cand in arena politico-religioasa este cea mai mare nevoie de ei.