Viața și jurnalul lui David Brainerd – Jonathan Edwards

lei30,00

Categorie:

Descriere

Edward Payson, Robert Murray M’Cheyene, William Carey, Jonathan Edwards, John Wesley – oameni de renume – si toti au fost aprinsi de o singura scanteie si toti datoreaza unui Brainerd cuprins de slabiciune si de foc in rugaciune.
Leonard Ravenhill

Nu cred ca mai exista o alta fiinta la fel de rea ca mine. O, stricaciunea din sufletul meu! O, vina si rusinea care ma chinuiesc in fata lui Dumnezeu! Nu stiu ce sa mai fac. O, doresc fierbinte sa fiu curatit de petele sticaciunii sufletesti! O, daca as deveni asemeni lui Dumnezeu, sau daca as putea sa Ii apartin lui Dumnezeu!

O, nu placerile lumii ma pot mangaia!
Daca Dumnezeu isi retrage prezenta, ce sunt placerile orasului pentru mine?
O ora de singuratate in prezenta lui Dumnezeu este mai buna decat o lume intreaga.
Am inteles ca nu voi mai fi niciodata fericit daca nu ma face Dumnezeu fericit, daruindu-mi capacitatea de “a-L slavi si lauda pentru totdeauna”.
Luati-mi acest lucru, si daruiti-mi cel mai frumos rai conceput vreodata de oameni sau de ingeri, si voi fi nefericit in vesnicie.

Cerul inseamna sa fiu pe placul lui Dumnezeu, si sa-L slavesc, si sa-I dau totul, si sa fiu pe deplin consacrat slavei sale;  acesta este cerul pe care il doresc; aceasta este religia mea, si aceasta este fericirea mea, si asa a fost de la inceput, din momentul in care am primit religia adevarata: si toti cei care au aceasta religie ma vor intalni in ceruri. Nu merg in ceruri ca sa fiu onorat, ci ca sa Ii aduc onoruri lui Dumnezeu.
Nu conteaza unde voi sta in ceruri, daca voi avea un loc de seama sau umil; conteaza sa iubesc, sa slavesc si sa fiu pe placul lui Dumnezeu