Călătoria spirituală a trupei U2 – Steve Stockman

lei21,00

Stoc epuizat

Categorii: ,

Descriere

In urma cu peste 30 de ani, in bucataria unui oarecare Larry din Dublin se infiinta o trupa rock care isi propunea sa schimbe lumea. Bono, The Edge, Adam si Larry se vor numi U2. Astazi, dupa diverse jocuri de masti si reinventii succesive, trupa, cu cele peste 170 de milioane de albume vandute ale ei, este mai prezenta in topuri si mai fresh ca oricand. Creativitatea inepuizabila si longevitatea celor de la U2 par sa tina de o adevarata enigma. Nefiind nici pe departe niste sfinti, se iau in raspar pe ei insisi cu aceeasi atitudine ironica pe care o adopta si fata de gaunosenia ‘liniei de partid’ a divertismentului rock’n’roll.

Sunt prezenti la MTV, dar nu par catusi de putin sa-i cante in struna. Isi disimuleaza abil mesajele impregnate de textele Sfintei Scripturi si isi pun fanii pe ganduri cu intrebari dintre cele mai profunde. Reprezinta un cocktail exploziv de manie profetica la adresa unei Biserici crestine adormite. Viseaza la o credinta pusa in practica – vor stergerea datoriilor Africii, eradicarea foametei, a malariei si a virusului HIV. Vor totul, vor trezirea, vor pacea, vor raiul pe pamant. Chemarea lor se vrea o privire aruncata intunericului din perspectiva luminii. Dincolo de orice idee de showbiz, U2 vor in continuare sa schimbe lumea.

Cartea aceasta priveste, dincolo de mondenitati si de barfele referitoare la vietile starurilor, inspre o realitate extra-terestra din care cei de la U2 isi trag seva – o credinta crestina dezinhibata, originala, proaspata, care celebreaza iubirea aproapelui, generozitatea harului si mai ales, innoirea inimii.