De ce vrei să te căsătorești? – Gary Thomas

lei28,00

Descriere

Pe unii, care iau in serios sacralitatea casniciei si nu iau in calcul posibilitatea divortului, casatoria ii sperie. Dar daca nu se casatoresc cu partenerul potrivit? Altii, mai superficiali in abordarea vietii in general, nu acorda prea multa atentie caracterului viitorului partener de viata. Este suficient faptul ca sunt indragostiti. Ar trebui sa fie suficient, nu? Nu, nu este suficient. Atat celor interesati in mod serios sa-L respecte pe Dumnezeu, cat si celor mai neglijenti in luarea unor decizii majore, le vine in ajutor Gary Thomas, propunand un concept interesant si profund biblic: sa stii de ce te casatoresti este mai important decat cu cine te casatoresti. Iar raspunsul pe care-l da autorul este: cauta un partener respectand principiul esential al vietii: cautarea mai intai a Imparatiei lui Dumnezeu. Abordarea lui este realista si are efectul unui dus rece, dar inviorator si datator de sperante. Este o lectura obligatorie pentru toti cei care se gandesc la casatorie.

Autorul cartii Casatoria sfanta le spune celor necasatoriti ca, in cazul in care nu stiu de ce vor sa se casatoreasca, nu vor sti nici cu cine sa se casatoreasca.

In De ce vrei sa te casatoresti?, Gary Thomas ii indeamna pe cititori sa nu se gandeasca la gasirea unui suflet pereche, ci la partenerul propriu, omul care va merge alaturi de ei in calatoria spirituala. Infruntand deschis conceptiile populare despre relatiile dinainte de casatorie, Thomas pune intrebarea: daca nu exista un partener unic pentru tine, ci Dumnezeu are un plan mai bun pentru tine? Daca a fi indragostit nu este suficient pentru a te casatori? Daca Dumnezeu a intemeiat institutia casatoriei pentru a ne face mai sfinti, nu mai fericiti?

De ce vrei sa te casatoresti? prezinta o conceptie solida pentru zidirea relatiei tale pe o misiune spirituala comuna si te ajuta sa asezi in miezul casniciei tale eternitatea.

Gary Thomas este autor a mai multor carti publicate si in romaneste Chemarea sacra de a fi parinte, Lupta frumoasa, Influenta sacra, Credinta adevarata, Casatoria sfanta si a scris sute de articole pentru revistele crestine. Este un invitat frecvent la emisiunile radiofonice de la Focus on the Family si Family Life Today. De asemenea preda la Western Seminary din Portland, Oregon. Cartile si lucrarea lui se concentreaza asupra formarii spirituale: cum putem integra Scriptura, istoria Bisericii si intelepciunea scriitorilor clasici crestini pentru ca tot ce facem sa fie sacru.