Prerogativele mesianice ale Mântuitorului – Gheorghe Dragoman

lei45,00

Stoc epuizat

Descriere

Prezentarea celor trei prerogative mesianice ale Mântuitorului este făcută în conformitate cu Sfintele Scripturi. Ele au fost preilustrate în Vechiul Testament şi prezentate ca împlinite în cuprinsul Noului Testament. Lucrarea dovedeşte o profundă cercetare a temei, atât în domeniul Teologiei Biblice a Vechiului şi Noului Testament, cât şi în domeniile Teologiei Istorice şi Sistematice. În acelaşi timp subliniaza importanţa doctrinei „munux triplex” în domeniul Teologiei Practice şi a slujirii creştine. Lucrarea se bazează pe o bibliografie bogată şi diversificată şi se constituie astfel într-o reală contribuţie la dezvoltarea teologiei creştine în sferele evanghelice, căutând să aducă gloria şi cinstea cuvenite Mântuitorului.

Lucrarea lectorului universitar dr. Gheorghe Dragoman dovedeşte o profundă cercetare a temei, atât în domeniul Teologiei Biblice a Vechiului şi Noului Testament, cât şi în domeniile Teologiei Istorice şi Sistematice. În acelaşi timp, subliniază importanţa doctrinei „munux triplex” în domeniul Teologiei Practice şi a slujirii creştine. Lucrarea evidenţiază şi felul în care au fost înţelese demnităţile mesianice ale Domnului Isus de către Biserică în decursul istoriei creştinismului. (Dr. Vasile Talpoş Profesor Emerit în Teologie de la Universitatea din Bucureşti şi de la Institutul Teologic Baptist)

Autorul are o poziţie ştiinţifică fermă, urmărind metoda analitică. Întregul aparat științific al acestei lucrări (note bibliografice, trimiteri, citate, anexe etc.) corespunde cerinţelor ştiinţifice, fiind prezentat corect și amănunțit. Doresc să felicit autorul pentru acele notițe bio-bibliografice ce se află de nenumărate ori la subsol, și care pot fi citite cu mult interes și de un public mai larg, ca și niște ”excursuri” enciclopedice pe marginea tratatului științific. ( Prof. Univ. Dr. Juhász Tamás- Institutul Teologic Protestant din Cluj-Napoca)

Importanţa şi actualitatea prezentei lucrări constă în mod esenţial în contribuţia majoră pe care aceasta o aduce la stabilirea unei înţelegeri corecte, clare şi unitare asupra lucrării Domnului Isus Cristos, reflectată prin cele trei oficii mesianice fundamentale, pe care le-a asumat în calitate de Mijlocitor înaintea lui Dumnezeu Tatăl. Întreaga lucrare a domnului Gheorghe Dragoman este de o ţinută academică deosebită, cu accentuări potrivite şi bine alese, cu o bibliografie actualizată, completată de un aparat critic adecvat. (Prof. Univ. Dr. Pr. Iosif Bisoc, OFMConv. Institutul Teologic Franciscan din Roman)