Împăratul Solomon – Philip Graham Ryken

lei30,00

Stoc epuizat

Descriere

Imparatul Solomon a avut parte de celebritatea si bogatia pe care si le-ar dori orice om. A fost cel mai bogat si intelept imparat de pe fata pamantului. Totusi, in mod tragic, a dat cu piciorul la toate, din dragoste pentru bani, placeri sexuale si puterea conferita de o imparatie pamanteasca.

Analizand viata lui Solomon, observam atat maretia, cat si esecul tragic al umanitatii noastre – de la devotiune evlavioasa, pana la excesele egoiste. In ciuda celor mai bune intentii ale noastre, cu totii ne confruntam, la un moment dat, cu aceleasi ispite: banul, sexul si puterea. Daca intelepciunea uimitoare a lui Solomon nu l-a putut proteja de aceste erori tragice, atunci cum le vom birui noi?

In studiul despre viata lui Solomon, Philip Graham Ryken ne arata, prin numeroase trimiteri la persoana si Imparatia lui Cristos, cum putem preveni, prin harul lui Dumnezeu, astfel de caderi si cum putem cauta slava lui Dumnezeu in mijlocul ispitelor pamantesti.

Intr-un stil clar si atractiv, Ryken vine cu o perspectiva noua asupra unor probleme cunoscute, din pasaje biblice mai putin cercetate. Forta si pragmatismul argumentului ne ajuta sa intelegem de ce aceste ispite sunt atat de puternice, dar si de ce Cristos este si mai puternic.
James MacDonald, pastor principal la Harvest Bible Chapel, in Chicago, Illinois si invatator la postul de radio Walk in the Word

Philip Graham Ryken, fiul eruditului Leland Ryken, a slujit timp de cativa ani ca pastor la Tenth Presbiterian Church si, din 2010, este presedinte la Wheaton College. A scris peste 30 de carti, printre care The Prayer
of Our Lord, The Heart of the Cross, Loving the Way Jesus Loves si Mesajul mantuirii. A predat si a conferentiat la universitati din intreaga lume.