Dicționar pentru studiul limbii grecești a Noului Testament – Matthew S. DeMoss

lei15,00

Descriere

Studentul incepator al limbii grecesti a NT sau al exegezei pe textul grecesc se loveste de o sumedenie de termeni care nu sunt nici greaca, nici romana recongnoscibila. Manualele de limba si exegeza, dictionarele, lexicoanele si gramaticile, teminologia exegezei, a criticii de text si a criticii biblice devin accesibile datorita acestui ghid practiv intr-o lume care poate parea un labirint nespecialistului.

Cartea nu este utila doar celor care studiaza limba greaca a NT, ci sfera ei de acoperire este mai larga. Utilitatea ei a fost deosebit de apreciata, de la aparitia ei in limba engleza, datorita includerii termenilor specifici nu doar limbii grecesti, ci si gramaticii, lexicologiei, precum si comentariilor si ajutoarelor pentru studiul biblic. De aceea, ea se va dovedi deosebit de utila nu doar studentilor la seminar, ci si pastorilor sau invatatorilor Bibliei care consulta in mod regulat bibliografie ajutatoare pentru intelegerea textulu biblic.

De la ablativ la zoomorfism, Dictionarul pentru studiul limbii grecesti a NT se va dovedi un tovaras de nadejde, prietenos si accesibil, care prin explicatiile clare, prin referintele incrucisate meticuloase si prin ilusteratiile utile va oferi mai mult decat ne-am astepta la prima vedere.