Cuvântul pe cale de dispariție – Arthur W. Hunt III

lei35,00

Stoc epuizat

Descriere

Oare imaginea reprezinta tot ceea ce este important sa stim despre un lucru? Pentru multi oameni din cultura noastra, imaginea reprezinta tot ceea ce are de valoare. Americanii petrec ore in sir in fata televizorulu, insa rareori termina de citit o carte buna. Interesul fata de cuvant scade intr-un ritm accelerat.

Arthur Hunt consiera aceasta tendinta ca fiind un atac direct la adresa crestinismului. El ne avertizeaza ca prin venerarea imaginilor riscam sa devenim niste pagani fara minte. Intrucat seatea nostra dupa imagine ne-a intunecat mintile, am ajuns sa nu mai posedam o aparare bazata pe gandirea rationala si pe adevarul biblic de care avem nevoie pentru a rezista influentelor pagane.

Ce se poate spune despre paganism? Hunt sustine ca paganismul nu a disparut niciodata din cultura moderna occidentala; mass-media, care se fundamenteaza pe imagine, nu a facut decat sa-l aduca din nou la lumina. Sexul, violenta si cultul celebritatii, atat de prezente in cultura noastra, starnesc in noi o pasiune nestapanita pentru mass-media, care aminteste de idolatria pagana.

Aceasa carte reprezinta un avertisment clar referitor la faptul ca biserica este tot mai mult instrainata de mostenirea ei bazata pe cuvant, si astfel, noi suntem in pericolul de a fi inselati de catre cei care exploateaza imaginea, dar neglijeaza Cuvantul. Cititorii preocupati de acest subiect vor gasi in cartea de fata indemnul de a fi critici in privinta imaginilor care ne bombardeaza mintea si de a afirma: “Cuvantul reprezinta totul”.
Produse Asociate