Pune-ți mintea cu mass-media! – Stan Campbell & Randy Southern

lei11,00

Stoc epuizat

Descriere

Daca vrei sa ramai intreg la cap! Pune-ti mintea cu mass-media!

Cam asta zic, in mare, cei doi autori ai cartii noastre. Dincolo de hazul lor nebun si de franchetea cu care diseca tot ce tine de asaltul mediatic la care suntem supusi prin TV, reviste, jocuri pe computer, filme, carti si Internet, Stan si Randy ne propun ceva foarte interesant. Si anume sa invatam:

cum sa facem fata presiunii sociale incredibile pentru care nu existi daca nu te uiti
cum sa ne asumam un scepticism sanatos privind gogosile mediatice, si mai ales
cum sa decodam corect ceea ce ni se vara sub nas drept bun si frumos, cand de fapt e naspa si gaunos.

Recunoastem cate ceva din cele ce urmeaza?

Stam relaxati cu telecomanda-n mana. Zapam dintr-un canal intr-altul: Ne trezim ca ne uitam ca-n transa cum doi vecini se poarta prin tribunale – capra unuia a mancat trandafirii din gradina celuilalt. Cica-i o emisiune “sociala”. Schimbam. Urmarim cu incetinitorul femei cu capul gol si sutienul plin cum alearga pe plaja catre un inecat frumos (“divertisment”). La MTV, muzica plina de “bip-uri”, de ciudati si dansuri din buric. Ne strambam oripilati (dar fara sa ne dezlipim ochii!). Am vazut “muzica”. Zapam pe “sport” unde doua matahale cu manusi incearca sa se omoare spre deliciul publicului.

In sfarsit, lucruri serioase: “stiri”: politica, politie, coruptie, dopaj, crima, parada homosexualilor de pretutindeni, saracie, vietile starurilor, reclame la detergent si bere. Ca un bonus, savuram din fotoliu cel mai recent razboi si speram in secret sa vedem moartea in direct – visul “live” de aur al tuturor televiziunilor. Intr-un final inchidem, cica de frica filmelor de divertisment pentru adulti. Mergem la culcare convinsi ca nimic din ceea ce vedem nu ne afecteaza. Doar totul se intampla altundeva. Si in fond, e doar televiziune, e doar mass-media. Asa sa fie oare? Cititi aceasta carte.