Păstorul cu viața înnoită – Richard Baxter

lei30,00

Stoc epuizat

Descriere

Aceste pagini, pregatite prima data pentru o asociatie de pastori din Worchestershire in 1656, trateaza problema instrumentelor prin care se pot realiza astfel de transformari. In pledoaria sa fierbinte pentru indeplinirea obligatiilor spiritual ale lucrarii pastorale, Baxter, in cuvintele contemporanului sau, Thomas Manton, “s-a apropiat mai mult de scrierile apostolice decat oricare om din vremea sa”.

Un secol mai tarziu, Philip Doddridge a scris: “Pastorul cu viata innoita este o carte absolut extraordinara… multi oameni buni sunt doar umbre a ceea ce (prin binecuvantarea lui Dumnezeu) ar putea sa fie, daca maximele si regulile prezentate in acest Tratat incomparabil ar fi urmate cu staruinta”.
Astazi, principiile lui Baxter, luate din Scriptura, si re-aplicate in termenii circumstantelor moderne, vor oferi, atat pentru pastori, cat si pentru ceilalti crestini, provocare, calauzire si ajutor.

Richard Baxter (1615-1691) a fost vicar la Kidderminster din 1647 pana in 1661. In introducerea la aceasta lucrare retiparita, Dr. J.I. Packer il descrie ca fiind “cel mai remarcabil pastor, evanghelist si scriitor pe teme practice si devotionale pe care l-a produs puritanismul”. Lucrarea lui a transformat poporul din Kidderminster dintr-un “popor ignorant, necioplit si chefliu” intr-o comunitate de oameni evlaviosi si inchinatori.