Descifrând adevărul printre contraste – Emanoil Căileanu

lei20,00

Stoc epuizat

Categorie:

Descriere

Contrastul de la ceea ce suntem noi la ce ne-a oferit Hristos este de neimaginat. De la moarte la viață, de la întuneric la lumină, de la Lege la har, de la statut de rob la cel de fiu, de la iad la rai, de la o viață mizeră la una binecuvântată. Și pentru toate acestea a murit Hristos, Fiul lui Dumnezeu, iar tot ce trebuie să facem noi e doar să credem în jertfa Lui.

Suntem câteodată considerați ca unii care vestim o Evanghelie ieftină pentru faptul că spunem că mântuirea e numai prin credința în Isus Hristos. Vreau să clarific faptul că această credință ne face să fim născuți din nou. Un om născut din nou trebuie să facă fapte bune, trebuie să se ferească de păcat, să caute sfințenia și să se apropie pe cât posibil de viața Domnului Isus. Îndemnul Bibliei este ca să trăim și noi cum a trăit Isus. Dar asta nu înseamnă că suntem mântuiți prin aceste lucruri, ci că noi suntem mântuiți prin credință și facem toate aceste lucruri pentru că am fost mântuiți.

Cine nu trăiește așa a avut o credință moartă și n-a fost născut din nou niciodată. Noi nu trăim ca niște creștini, ci noi trebuie să fim creștini. E ca și cum am înota ca un pește, dar nu suntem pește. Dacă ne chinuim să trăim ca niște creștini n-am înțeles nimic. Duhul lui Hristos realizează în noi și puterea și înfăptuirea.

Vreau să scot în evidență strădania lui Pavel de a ne convinge că mântuirea e numai prin credință și prin efortul lui Dumnezeu, nu prin efortul nostru.

Autorul