Ce zic vouă, zic tuturor: vegheați! – Emanoil Căileanu

lei19,00

Descriere

Privim cu toții cu ce rapiditate se schimbă lucrurile sub ochii noștri și timpul este parcă insuficient rezolvării problemelor noastre cotidiene. În același timp, e nevoie de rezolvarea celor spirituale și, totuși, peste tot, ignoranță totală, goană după înavuțire și insensibilitate la toate evenimentele lăsate de Dumnezeu să ne vorbească. Parcă suntem surzi și nu vrem să auzim nimic, parcă suntem orbi și vedem numai ce ne convine; e ca și cum am intrat pe un teren pe care se bombardează intens, iar noi am pus căștile în urechi și fluierăm a pagubă cu mâinile în buzunar fără să ne pese că în două minute ar putea să ne cadă o bombă în cap.

Ma miră enorm atitudinea creștinilor din aceste vremuri, care nu cred că-L așteaptă pe Domnul Isus, ci care cred că mai degrabă se roagă să nu vină așa de repede pentru că mai au ceva de rezolvat. Apostolul Petru spune că trebuie să așteptăm și să grăbim venirea Domnului.

E timpul să ne trezim din adormirea noastră, e timpul fecioarelor să vegheze, e timpul când întunericul e așa de gros, întuneric beton, aproape miezul nopții, mai ceva ca la Sodoma și Gomora, mai ceva ca înainte de potop.

Străjerii trebuie să stea pe ziduri să strige în toată lumea că Domnul Isus vine.

Uraganele, războaiele, cutremurele, criza mondială, mulțimea molimelor nevindecabile, criminalitatea nu spun nimic? Oamenii mor ca muștele, cum era profețit de Isaia și se dezlănțuie în toată lumea fenomene naturale nemaiauzite până acum. Așteptăm oare să ne mutăm pe lună ca să ne salvăm viața?

Vreau să trec în revistă în această carte gravitatea păcatului, preocuparea oamenilor care, în loc să-L slujească pe Dumnezeu, fac din asta un formalism, influența lui Satan și a duhurilor demonice asupra omenirii, legăturile nepermise dintre credincioși și necredincioși, inevitabila apariției a omului fărădelegii, dar și victoria sigură a bisericii Domnului, care este și va rămâne în așteptarea Lui.

N-am scris aceste lucruri ca să îngrozesc pe cineva, ci ”să trezesc mintea sănătoasă prin înștiințări” și ”ce zic vouă, zic tuturor: vegheați!”