Blând și smerit – Dane Ortlund

lei35,00

Stoc epuizat

Descriere

Orice credincios stie ce a facut Isus Cristos, dar cum ramane cu Cine este El? Care este cea mai adanca dorinta din inima Lui pentru crestinii obositi si impovarati pe calea credintei?

Isus a spus despre Sine ca este „bland si smerit cu inima”, iar aceste cuvinte sunt centrale cartii pe care o tii in mana. Vei descoperi un adevar important, dar neglijat, despre inima lui Isus pentru cei ce pacatuiesc si sufera.

Pentru a veni la Isus nu trebuie sa scapi de povara si sa te aduni mai intai. Tocmai povara te califica sa vii. Nu trebuie sa platesti nimic; El spune „va voi da odihna”. Odihna Sa este un dar, nu o tranzactie. Fie ca te fortezi din greu sa-ti indrepti viata („trudit”), fie ca te regasesti apasat de ceva care iti scapa de sub control („impovarat”), dorinta lui Isus ca tu sa gasesti odihna, sa iesi din furtuna, o intrece pe a ta.

Este imposibil sa onoram prea mult, sa supraestimam sau sa exageram inima plina de afectiune a lui Hristos. Ea nu poate fi priceputa pe deplin. Dar poate fi usor neglijata sau uitata.

Bland si smerit a iesit din condeiul unui autor care a beneficiat de pe urma studierii scrierilor puritane si, chiar mai mult, a citirii Bibliei sub indrumarea acestora. O carte scurta nu este niciodata suficienta pentru a cuprinde intreaga stralucire a caracterului lui Hristos, insa cea pe care o ai in maini acum ne dezvaluie cu iscusinta ceva ce trecem cu vederea deseori: Hristos este bland si smerit cu inima si da odihna celor truditi si impovarati. Scrisa cu delicatete pastorala si cu o estetica simpla, cartea arata contributia a douazeci de texte biblice la portretizarea inimii lui Hristos; toate acestea pentru a da credinciosilor mangaiere, forte proaspete si intarire.
— D. A. Carson, Profesor emerit de Noul Testament, Trinity Evangelical Divinity School; unul dintre fondatorii The Gospel Coalition

In aceasta scriere de actualitate, Dane Ortlund ne indreapta atentia spre cine este Isus. Inradacinat in Scriptura si inspirat de cea mai buna traditie puritana, Ortlund ne ajuta sa vedem inima lui Dumnezeu asa cum ne este descoperita in Hristos. Ne reaminteste nu doar de promisiunile lui Isus cu privire la odihna si mangaiere, ci si de perspectiva biblica asupra Lui: un Imparat bun si plin de har.
— Russell Moore, Presedinte al The Ethics & Religious Liberty Commission din cadrul Southern Baptist Convention