Ben-Hur – Lewis Wallace

lei55,00

Stoc epuizat

Categorie:

Descriere

Ben Hur este un roman captivant care reinvie in mintea cititorului locuri si obiceiuri din cultura lumii antice, dar reuseste sa dea viata unor personaje complexe. Este o poveste despre prietenie, tradare, razbunare, dragoste si mantuire, impletite toate cu multa maiestrie in destinul lui Ben-Hur si al familiei sale, dar, dincolo de acestea, se intrezareste chipul lui Cristos, Regele mult asteptat care transforma viata celor ce ajung sa creada in El.

Publicat in anul 1880, romanul a avut un succes imediat, fiind considerat si cel mai bun roman american de la sfarsitul secolului al XIX-lea. A servit ca inspiratie pentru mai multe puneri in scena si ecranizari, dintre care cea mai cunoscuta este ecranizarea lui William Wyler din anul 1959 care a primit si 11 premii Oscar.

LEWIS WALLACE s-a nascut in anul 1827, in Indiana si a fost interesat de literatura inca din adolescenta, cand a ineput sa scrie. El a mai scris doua romane, The Fair God si The Prince of India, dar cartea cea mai de valoare a lui Wallace si cea care i-a adus renumele este Ben-Hur. Lewis Wallace a murit in anul 1905, lasand o autobiografie neterminata si publicata de sotia lui in anul 1906.