Păstorirea eficientă – Bill Lawrence

lei25,00

Descriere

A intra intr-o relatie cu Cristos si apoi a-i ajuta pe altii – asta inseamna a fi pastor. Nimic nu e mai presus de aceasta – nici o pozitie, putere, amvon, nimic!

Ca pastor veteran, cu mai mult de zece ani experienta, si ca instructor de pastori in ultimii douazeci de ani, William D. Lawrence este cel mai calificat sa scrie despre ce anume il face eficient pe un pastor. Lawrence scrie din proprie experienta despre subiecte variind de la predicare pana la cum sa lucrezi cu un comitet, cum sa acoperi cele mai importante pozitii de personal. “Pastorirea eficienta” raspunde la cateva chestiuni practice, precum:
– Care sunt ingredientele esentiale pentru autoritatea pastorala?
– Ce pasi trebuie sa faca un pastor pentru a evita conflictele dintre pastori si diaconi?
– Cum creezi un climat de incredere intre pastor si comitet?
– Cum determini care este scopul unei biserici?
– Care este rolul pastorului in dezvoltarea misiunii?

Exista mare confuzie astazi in privinta felului in care un pastor trebuie sa fie, scrie Lawrence. Sunt ei capelani, predicatori, manageri sau consilieri? Pavel ne-a dat raspunsul cu mult timp in urma: Ei trebuie sa echipeze.. sa faca ucenici.

La fel cum marele artist Michelangelo a luat o bucata de marmura, fara forma si plina de defecte si a transformat-o intr-o capodopera a sculpturii lui David, tot la fel ace si un pastor cu turma sa. Asta inseamna pastoratia, scrie Lawrence, sa slujeste ca sculptor de suflete.