Nicidecum părăsiți – Helen Good Brenneman

lei20,00

Stoc epuizat

Categorie:

Descriere

Krauter, la fel ca multe alte orase germane, era complet lipsit de lumina pe timp de noapte. In seara aceasta insa, in adancul sufletului, Hans era stapanit de gandul ca linistea din jur prevesteste ceva rau.

Cu inima batand din ce in ce mai tare, se sprijini de un perete si, in lumina pala privi in jur la lucrurile lor imprastiate si la patul mototolit de pe dusumea.

Isi ingropa fata in maini, cu disperare…

Cine ar putea sti unde a plecat familia lui?

Maria si Hans Penner, niste refugiati menoniti din Ucrarina, Rusia, au pornit cu familia lor spre vest, spre libertate. In Germania de Est, comunistii au despartit intr-un mod tragic pe Maria si Hans Penner. Fiecare se temea pentru celalalt ca nu cumva sa fi fost ucis. Sperand impotriva ratiunii, amandoi au continuat drumul spre vest.

Nicidecum parasiti portretizeaza grafic atat efectele razboiului in inima oamenilor, cat si bogatele binecuvantari ale libertatii alaturi de credinciosia si dragostea lui Dumnezeu. Lupta familiei Penner pentru viata, pentru credinta si pentru libertate este indrazneata, dar periculoasa; ei inaintau cu greu spre vest, „dintr-o oaza de prieteni in alta, prin desertul imens al existentei lor lipsite de speranta”.

Cartea Nicidecum parasiti este o povestire captivanta care te cucereste cu fiecare pagina, o istorisire a incercarilor, a tradarii, a chinurilor si a triumfului, in lupta pentru hrana, libertate si credinta, o relatare miscatoare despre o familie persecutata dar nicidecum parasita!