Departe de Roma, aproape de Dumnezeu, vol. III – Richard Bennett, Mary Hertel

lei17,00

Adevărul ne-a eliberat

Categorii: ,

Descriere

DOUAZECI SI UNA DE FOSTE CALUGARITE NE SPUN ISTORIILE LOR

Ele intrasera in ordinele calugaresti, apoi au iesit din ele.
Ce s-a intamplat, ca ele sa-si abandoneze “vocatia” si sa paraseasca manastirea?
Provenind din medii diferite, ele credeau ca cel mai bun mod de a-L servi pe Dumnezeu era acela de a deveni calugarite. Mai multe dintre ele au fost crunt dezamagite de viata din manastire, si mai ales, in ciuda devotiunilor si faptelor lor bune, n-au putut ajunge niciodata la siguranta salvarii.
Cu toate acestea, Dumnezeul care a zis: “Ma veti cauta si ma veti gasi, daca Ma veti cauta din toata inima” (Ieremia 29/13) li S-a revelat prin Cuvantul Sau si le-a facut cunoscut pacea si bucuria dupa care aspirau atat de mult.

Irlandez de origine, Richard Bennett a facut scoala intr-o institutie iezuita din Dublin, apoi a studiat teologia timp de opt ani la dominicani, in vederea preotiei. Dupa ce si-a terminat studiile la Universitatea Angelicum din Roma in 1964, a fost hirotonisit preot si trimis in Trinidad-Tobago, unde a petrecut douazeci de ani, in fruntea unei parohii. In 1986 a parasit preotia. Acutalmente locuieste in Texas si este seful organizatiei “Berean Beacon”.

Mary Hertel provine si ea dintr-o familie foarte catolica. In 1963 a intrat intr-o manastire a ordinului “Surorile Sf. Iosef”, pe care a parasit-o dupa sase ani.