Călătorind de la răsărit la apus – Ravi Zacharias & Rsb Sawyer

lei36,00

Descriere

Renumitul ganditor crestin Ravi Zacharias ne impartaseste firul narativ al calatoriei sale printr-o copilarie agitata in cultura orientala a tarii sale de bastina.. si al cautarii adevarului care i-a hranit viata. Calatoria lui Ravi se face pe jos – este o plimbare presarata cu popasuri in care ne putem minuna, putem sta de vorba, putem zabovi si reflecta.

Unele carti sunt greu de scris; altele, aproape imposibil. Cea pe care o tii in mana face parte din ultima categorie. Multi prieteni, chiar si necunoscuti m-au intrebat de-a lungul vremii daca n-as putea sa pun pe hartie o astfel de povestire, iar cand editura Zondervan m-a rugat sa scriu o carte de memorii, m-am gandit ca a venit vremea sa o fac si pe aceasta. Am intampinat insa dificultati pe multe fronturi. Prima problema era aceea a acuratetii amintirilor. Cum poti sa-ti aduni laolalta tot trecutul? Cum poti fi obiectiv intru totul, cand de fiecare situatie te leaga sentimente personale? Si apoi, mai este o chestiune, si mai personala: cum ai putea povesti lucruri atat de intime, fara sa faci pe cineva sa para necuvenit de rau sau bun? Aceasta a fost cea mai mare incercare. Una este sa-ti deschizi inima, dar exista un risc enorm sa incerci acelasi demers in privinta altora. Daca am gresit in aceasta privinta, nadajduiesc din suflet sa nu fi fost din rea-vointa, ci numai pentru ca stiu ca povestirea nu s-a sfarstit asa cum a inceput.

… odata cu trecerea vietii, iti doresti sa-ti fi luat anumite masuri de siguranta, ba chiar sa fi luat alte decizii cateodata. Eu unul mi-as fi dorit sa fi vorbit mai mult cu parintii mei despre trecutul lor si despre stramosii mei. Oare, ce stiau ei? Care era povestea vietii lor? Ce l-a facut pe fiecare sa devina ceea ce a ajuns, in timp? Acum e prea tarziu pentru aceasta, pentru ca niciunul dintre parintii mei nu mai e in viata. Si totusi, am deplina convingere ca Dumnezeu este Cel care mi-a randuit pasii si ca El mi-a fost alaturi chiar si in cele mai negre perioade din viata. Sunt la fel de sigur de acest lucru ca de faptul ca exist. El niciodata nu m-a parasit, iar harul si indurarea Lui m-au adus pana aici. Acesta este cel mai sigur adevar pe care il detin si care ma face cu adevarat liber! …….
…Fara El, povestea mea n-ar merita sa fie nici spusa, nici citita.

Ravi Zacharias
prefata