Ucenicizare multiplicativă – Steve Smith & Ying Kai

lei45,00

Stoc epuizat

Descriere

Poti sa spui multe despre cineva doar pivindu-i prietenii. Si ma tem ca asta e valabil, pentru multi din cei ce n-au treaba cu biserica, si-n ce-L priveste pe Isus. Oricat de neplacut ar suna, oamenii isi formeaza parerile despre Hristos uitandu-se la cei care Ii poarta numele!
A ne apara cu formule de genul: “Nu te uita la noi, uita-te la Isus!” nu va schimba situatia. Ca sa spunem lucrurilor pe nume, judecand spre exemplu dupa statisticile privind frecventarea bisericilor, oamenii privesc la noi… si aleg apoi sa nu-si mai bata prea mult capul cu Isus!
Autorii acestei carti au constatat problema si au pus la cale un plan propriu de actiune pentru a schimba aceasta realitate. Ei fac parte dintr-o comunitate crestina din nordul Angliei. E o incercare curajoasa de a fi o altfel de biserca, nu de dragul de a fi inovatori sau deschizatori de drumuri in domeniu, ci preocupati serios sa faca misiune crestina intr-o lume postmoderna. Ei doresc sa traiasca si sa aplice Evanghelia lui Hristos in contextul vecinatatii lor – si, prin aceasta, sa-i atraga si pe altii catre o credinta personala si vie. Ei incearca sa fie o biserica diferita, care sa fie usor de observat, usor de inteles si usor de accesat, prietenoasa, astfel incat oamenii sa-si doreasca sa faca parte din ea.

Cartea pe care o tineti acum in mana este doar unul din rezultatele palpabile ale acestei umblari prin credinta, este o carte practica, care nu cade in capcana dezbaterii unor teorii care suna bine intr-o sala de curs, dar care dau faliment pe teren. Este o carte provocatoare, in ideea ca ne pune credinta la incercare.

Autorii impartasesc opinia regretatului Lesslie Newbigin, ca biserica locala reprezinta “hermeneutica Evangheliei” (daca vrei sa stii cum este Isus, uita-te la biserica Sa); aceasta carte e o tentativa brava de a ne ajuta sa aratam mai mult ca Mireasa lui Hristos.