Răscumpărarea memoriei – Vasilică Croitor

lei38,00

Stoc epuizat

Descriere

Rascumpararea memoriei. Cultul Penticostal in perioada comunista

Pentru prima data un autor descrie dintr-o perspectiva ampla modul in care un cult oficial din Romania, in speta Cultul Penticostal, a fost controlat si persecutat de puterea comunista, precum si modul cum a reactionat cultul respectiv.
Dr. Valeriu Andreiescu / Lector universitar

Cartea pastorului Vasilica Croitor este o lucrare antologica, model de scriere a istoriei fara partinire, fara ura, fara compromisuri, dar cu nadejdea renasterii crestine a Romaniei. Este o lucrare care serveste adevarul, credincioasa fiind in fiecare cuvant celor care au purtat crucea in inchisori si au avut curajul martiriului.
Lucia Hossu Longin

Vasilica Croitor a avut initiativa cercetarii situatiei propriei confesiuni in timpul comunismului dintr-un imbold firesc: dorinta de a cunoaste ceea ce s-a intamplat in trecut. Desi vocatia autorului este declarat cea pastorala, de slujitor al Bisericii, el a facut o excelenta munca de investigatie istorica, intinsa pe parcursul mai multor ani, utilizand instrumente stiintifice si o scriitura clara. Nu stiu daca pastorul din Medgidia s-a gandit la evanghelistul Luca atunci cand si-a inceput cercetarile, dar cu siguranta scopul lui este asemanator: cunoasterea cat mai exacta posibil a istoriei propriei comunitati si transmiterea rezultatelor intr-o forma accesibila pentru un public educat, dar nu specializat.
Dr. Dorin Dobrincu / Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” – Iasi

Cartea aceasta pentru mine e ca o bomba cu explozie intarziata. Pur si simplu m-a socat. Cred ca toata viata nu voi putea accepta ca oamenii acestia nu au avut posibilitatea de a iesi neintinati din aceasta teribila incercare. Cartea aceasta ar trebui sa fie un strigat, un semnal de alarma pentru generatia tanara.
Ioan Mihalas / Slujitor penticostal care a fost intemnitat pentru credinta