Rahela – Agnes Scott-Kent

lei10,00

Categorii: , ,

Descriere

Protestantii ii cunosc foarte putin pe evrei: repeta adesea despre ei judecati transante, ale caror exactitate si surse nici nu le verifica.

De-a lungul secolelor, poporul evreu a indurat persecutii ingrozitoare. Numerosi crestini le iau cu usurinta apararea, fericiti ca nu spun ca altii: “Aceasta este pedeapsa dreapta pe care o primesc pentru ca L-au crucificat pe Domnul nostru,” sau sunt fericiti daca nu devin si ei la randul lor, persecutori.

Sarcina noastra, a crestinilor, este de a cauta sa-i intelegem pe cei care nu gandesc ca noi, care nu cred ca noi. A intelege nu vrea sa spuna a aproba, ci aceasta inseamna un efort de a te pune in locul altuia.

Agnes Scott-Kent, directoare a unei misiuni dedicate evreilor din New-York, nu s-a limitat sa-i studieze pe evrei doar in marele oras american, ci s-a dus in Palestina. I-a ascultat pe evrei; miscarea Sionista nu mai are nici un secret pentru ea; de asemenea, operele sale, “Sonia”, “Raela” si “David”, constituie resurse pretioase in aceasta privinta.

“Rahela” este istoria adevarata a unei tinere evreice din Romania care, impreuna cu sotil ei, iau contact cu crestinismul si cu Cristos. Unele pagini sunt umilitoare pentru noi, crestinii, deoarece ne arata ca, din pacate, Cristos, crestin, crestinism nu sunt notiuni identice. Rahela va suferi pentru credinta ei, in mediul ei si in mediul crestin. Dar victoria va ramane de partea lui Cristos. Cititorul va inchide cu parere de rau o carte cand comica, cand tragica, si care se citeste cu cea mai mare placere.