Am iubit o fată – Walter Trobisch

lei7,00

Descriere

Autorul acestei carti, Walter Trobisch, a fost pastor luteran german, nascut la Leipzig, cu studii de teologie facute la universitatile din Viena, Leipzig, Heidelberg, Rock Island (SUA) si Paris. Sotia sa, Ingrid, americanca de origine suedeza, provine dintr-o familie cu zece copii, dintre care unii s-au dedicat lucrarii misionare in Bolivia, Tanzania, Coreea, Pakistan. Din 1953, sotii Trobisch au lucrat ca misionari, apoi profesori de liceu in Camerun, fosta colonie franceza.

In Africa, sotii Trobisch s-au ocupat in mod special de problemele tineretului si ale casatoriei. Prin publicarea corespondentei de fata, ei dezvaluie conditiile grele de dezvoltare ale tineretului african in lupta cu obiceiurile retrograde tribale. Sub aceasta poveste de dragoste se profileaza lupta de secole a sufletului omenesc pentru puritate si revelatia lui Dumnezeu in intunericul omenirii bantuite de egoism, nedreptate si asuprire. Este inainte de toate sarcina crestinilor de a aduce marturie idealului iubirii dintre un barbat si o femeie, fara sa neglijeze problema sexualitatii, problema centrala in viata de toate zilele, mai ales a tineretului.

Povestea de iubire a celor doi tineri africani, Francisc si Cecilia, precum si framantarile lor sufletesti, apartine rasei umane, eroii acestei drame putand avea orice nationalitate de pe pamant.

Aceasta carte a facut inconjurul lumii. A fost tradusa in peste saptezeci de limbi. Este citita in China si printre eschimosi. A aparut in ebraica si in araba, in Braille pentru nevazatori, in esperanto. A fost publicata in principalele limbi europene, inclusiv in cele din Europa de Est.

Ca urmare a acestei carti, a rezultat o avalansa de scrisori ale cititorilor care cereau ajutor pentru problemele familiale, in urma carora sotii Trobisch au inceput o alta lucrare: au primit invitatii in toata lumea sa tina seminarii pe tema vietii de familie. Continutul acestor seminarii a aparut in cartea lui Ingrid Trobisch, Bucuria de a fi femeie, precum si in cea a lui Walter, M-am casatorit cu tine.