Apologetică, pur și simplu – Alister E. McGrath

lei25,00

Stoc epuizat

Categorie:

Descriere

CUM SA CAPTEZI ATENTIA NECREDINCIOSILOR CU INTELIGENTA SI IMAGINATIE

De-a lungul istoriei, s-au ridicat mari aparatori ai credintei. Insa, odata cu aparitia noilor provocari impuse de ateismul stiintific, se simte nevoia unei abordari proaspete si flexibile a apologeticii. Apologetica, pur si simplu nu ne ofera detalii pentru fiecare aspect apologetic, cu ajutorul carora sa castigam toate dezbaterilee, ci ne invata o metoda atragatoare atat la nivelul mintii, cat si la cel al inimii si al imaginatiei.

Dupa ce analizeaza bazele biblice si utilizarea apologeticii de-a lungul istoriei, McGrath ne ofera diferite abordari, prin care sa ne impartasim credinta cu altii. El subliniaza diferiti factori care dovedesc validitatea credintei, cum ar fi sentimentul interior profund al tanjirii dupa dreptate, modul in care apreciem frumusetea, ordinea pe care o percepem in lumea care ne inconjoara si multe altele. El ne arata, de asemenea, faptul ca sunt multe modalitati corecte prin care sa ne prezentam credinta – cum ar fi explicatia, argumentarea, povestirile, imaginatia – ajutandu-ne sa hotaram care dintre acestea corespunde cel mai bine personalitatii si publicului nostru.

Apologetica nu trebuie perceputa ca o reactie defensiva si ostila la adresa lumii, spune McGrath, ci mai degraba ca o ocazie binevenita de a prezenta, a celebra si a expune cufarul de comori al credintei crestine. Daca doresti sa-ti promovezi credinta in fata celor din afara bisericii, Apologetica, pur si simplu te va invata cum sa faci acest lucru cu blandete si eficienta.

Iata o indroducere noua, succinta si practia in apologetica, de la un om care nu doar vorbeste pe tema apologeticii, ci o si practica cu mult succes. O lucrare care ne ajuta foarte mult, mai ales pentru ca evita colindarea printre diferitele scoli de apologetica, care nu aduce nici un rod si ii opreste pe multi din misiunea pe care si-au propus-o.
OS Guinness

De-a lungul timpului, am descoperit in Alister McGrath o calauza inteleapta si bine informata asupra multor subiecte. Imi face asadar placere sa recomand cartea sa despre apologetica. Este un volum fundamental, practic si creativ, care ramane in acelasi timp fidel Scripturii. O sursa intr-adevar remmarcabila!
Paul Copan

ALISTER E. MCGRATH este profesor de teologie, misionariat si educatie crestina, director al Departamentului de Teologie, Religie si Cultura din cadrul King’s College din Londra si presedinte al Centrului pentru Apologetica Crestina din Oxford. A scris si a editat nenumarate carti, printre care multpremiatul volum The Passionate Intellect: Christian Faith and the Discipleship of the Mind. Fiind odinioara ateu, el are o abordare respectuoasa, dar critica, la adresa miscarii noului ateism, participand frecvent la dezbateri si dialoguri cu reprezentantii acesteia.