Creștinul în viața cotidiană – Rupprecht Bayer

lei6,00

Stoc epuizat

Categorie:

Descriere

Aceasta carte este extraordinara. De ce?
1. Ea contine numai Evanghelie! Din pacate nu exista prea multe carti de acest fel. Autorul a tinut consecvent cont de modul in care a stiut apostolul Paul, si mai tirziu reformatorii, sa inteleaga Biblia, facind deosebire intre Lege si Evanghelie. Astfel, gratia lui Dumnezeu in Cristos, care trebuie sa fie suficienta oricarui crestin, nu este diluata prin porunci pioase: „Sa faci, sa nu faci”.
2. Autorul a reusit sa exprime mult prin cuvinte putine. Nici un pasaj din cartea aceasta nu este plictisitor sau lipsit de importanta.
3. Numeroasele citate biblice nu produc – cum se intimpla de multe ori – un efect apasator, ci sunt legate de viata practica, sunt o incurajare a ascultarii credintei. Se simte experienta personala a autorului cu Cel care, ca si autorul, este interesat de asemanarea cu Cristos. Totuşi, numai acela va avea parte de un cistig spiritual care este trezit sau va fi trezit de Spiritul Sfint. Pentru aceasta trebuie sa se roage cineva. Fie ca Dumnezeu sa lucreze prin aceasta carte ceva care sa dainuie in eternitatea Sa (Din Cuvint inainte”).

Autorul Este profesorul german Rupprecht Bayer , nascut in 1915. In copilarie a fost impresionat de credinta mamei, care s-a increzut neconditionat in Domnul. A luat parte ca soldat in al doilea razboi mondial. S-a intors acasa cu leziuni gravei la plamini. Ca urmare a ororilor razboiului s-a consacrat total Domnului Cristos. Au urmat doua operatii la plamini in 1951, devenind candidat la moarte in sala de reanimare. In ciuda prognozei medicilor, a avut loc miracolul vindecarii, putind dupa şase luni sa-si practice din nou iubita meserie de profesor pina la virsta pensionarii. A scris mai multe carti, precum si un volum de versuri crestine. A fost predicator in citeva biserici evanghelice din Germania.