Bucuria de a fi femeie și ceea ce poate face bărbatul – Ingrid Crobisch

lei15,00

Descriere

Ingrid Trobisch s-a nascut in 1926 in Tanganyika (Tanzania de astazi), Africa. A absolvit Institutul Biblic Luteran, iar apoi si-a luat masteratul la Sorbona, Universitatea Paris. A lucrat un timp intr-o parohie luterana (1947-1948), apoi ca misionara in Sudan (1949-1951). Dupa casatoria cu Walter Trobisch, in 1952, au plecat impreuna ca misionari in Camerun (1953-1963). Au predat impreuna cursuri despre casatorie in tarile Lumii a Treia (1963-1969), iar din 1969 au desfasurat o intensa munca de consiliere maritala si au fost invitati ca vorbitori la numeroase conferinte internationale.

Scopul cartii: acceptarea feminitatii ca un dar pretios de la Dumnezeu; intelegerea mecanismelor biologice specifice femeii; cunoasterea diferitelor etape din viata unei femei si adaptarea la ele, cu bucurie.

Cartea lui Ingrid Trobisch, asa cum spune sotul ei in Cuvint inainte, prezinta “un tablou sinoptic al celor mai importante laturi si experiente din viata unei femei casatorite: implinirea sexuala, fertilitatea, perioada de graviditate, nasterea, alaptarea si ingrijirea copilului mic si, in fine, menopauza si maturitatea”. Autoarea discuta diversele domenii ale experientei unei femei ca un tot unitar, in care diversele aspecte se intrepatrund si se influenteaza reciproc. In viziunea ei, punctul de plecare il reprezinta acceptarea de sine, acceptarea frumusetii de a fi femeie, acceptarea propriului corp. Sint discutate apoi principalele experiente de ordin fizic traite de o femeie: (1) placerea sotiei in actul sexual; (2) trairea in armonie cu ciclul fertilitatii; (3) perioada minunata a asteptarii unui copil; (4) nasterea – o experienta a cuplului; (5) arta materna a alaptarii; (6) menopauza – o sansa pentru un nou inceput.

Categoriile de cititori carora li se adreseaza carte: femei de orice virsta si conditie sociala; barbati casatoriti, care doresc sa isi inteleaga mai bine sotiile; tineri, fete si baieti, care se pregatesc pentru casatorie; consilieri maritali, pastori si lucratori crestini.

Caracteristici ale cartii: stil placut, accesibil, tradind o neprefacuta bucurie “de a fi femeie” din partea autoarei; o lectura instructiva, care clarifica multe aspecte medicale ale diverselor etape din viata unei femei; o discutie extinsa a problemelor care pot aparea in timpul actului sexual precum si posibile solutionari; o prezentare competenta a principalelor metode de contraceptie, cu argumente pro si contra, din perspectiva medicala si crestina; numeroase figuri, diagrame si tabele, care exemplifica sau clarifica materialul prezentat; o editie noua, mai eleganta, pe hirtie de import si cu o mai buna aranjare in pagina a textului.