Studiu al Noului Testament – Merrill C. Tenney

lei60,00

Stoc epuizat

Categorie:

Descriere

O lucrare foarte utila ce abordeaza intregul camp de cercetare al Noului Testament, scrisa intr-un stil deosebit de placut si abordabil… o carte cu adevarat valoroasa.
F.F. Bruce

STUDIU AL NOULUI TESTAMENT face o prezentare analitica si istorica a Noului Testament in contextul de ansamblu specific primului secol. Tenney isi incepe demersul cu o trecere in revista a mediului social, politic si religios al Noului Testament, dupa care continua cu o analiza pe diversele grupuri de carti neo-testamentare, plasand fiecare carte in propriul sau cadru si clarificandu-i principalele idei. In incheierea lucrarii gasim un studiu succint, dar bine documentat, despre canonul si textul Noului Testament.

La solicitarea autorului si sub supravegherea lui, editia de fata a fost revizuita cu multa competenta de catre Walter M. Dunnett pentru a satisface rigorile unei noi generatii de studenti ai textului sacru. Astfel ca textul pe care il punem acum in fata cititorului contine un capitol nou ce abordeaza cadrul iudaic al Noului Testament, plus cateva noi sectiuni scurte, intre care un numar de materiale despre Evanghelii si despre canonul Noului Testament.