Misticism sau creștinism autentic – Timotei Pop

lei30,00

Descriere

Ce este misticismul? Ce anume l-a facut atat de atragator pentru cei din epocile apuse ale istoriei, dar si pentru omul modern? De ce ar vrea unii sa-l proclame pe Richard Wurmbrand cel mai mare mistic roman? De ce ar dori un teolog evanghelic ca Iosif Ton sa fie considerat al doilea mare mistic roman? De ce a fost cucerita o tara ca Statele Unite de catre misticismul hindus?
Autorul face o expunere enciclopedica a acestui subiect vast, pornind de la radacinile antice ale misticismului, trecand pe la gnosticism si kabalism, apoi tratand formele luate de misticismul hindus, islamic, evreiesc, catolic, ortodox si protestant, culminand cu asa-numita Biserica Emergenta. Cartea de fata se adreseaza tuturor celor interesati de originile si evolutia unui fenomen de natura religioasa cu impact deosebit asupra omului modern si a celui postmodern.

Timotei Pop a studiat stiintele tehnice la universitatea din Brasov si a practicat ingineria timp de 10 ani in Romania. In anul 1991 a emigrat in SUA, unde traieste actualmente impreuna cu sotia Marilena si fiul sau Emanuel. Alte carti scrise de autor: “Calea spre cer”, “Marea diversiune”, “Tendinte si practici oculte in crestinismul contemporan”.