Identitate furată – Peter Jones

lei20,00

Misterele unui cod si conspiratia mileniului

Stoc epuizat

Descriere

Intrebarea pe care o ridica aceasta carte e urmatoarea: Cine este cu adevarat Omul care poarta coroana de spini pe frunte si de ce exista, in ultima vreme, atata inversunare pentru a-i rapi cu orice pret identitatea? Ce se ascunde de fapt in spatele celui mai vandut roman din istorie si al ecranizarii acestuia?

In coltul albastru, sustinut de misteriosul Cod al lui da Vinci, menit sa ne destupe mintile si ovationat de o intreaga galerie de mistici si gnostici acum reincarcari, sta un Hristos cu multe fete. Acesta ba o saruta pe Maria Madgalena pe gura (in Evanghelia lui Filip), ba vorbeste despre iluminare precum un guru hindus (in Evanghelia lui Toma), ba se poarta ca (doar) un simplu om, bun la toate, util spiritualitatii optimist-atotcuprinzatoare contemporane.

In coltul rosu (de sange) sta Hristosul des-figurat al Patimilor si descris cu o simplitate naucitoare de Evangheliile Sfintei Scripturi si de Crezul crestin: Fiu al lui Dumnezeu, intrupat intr-o iesle, care a fost ispitit ca si noi, a patimit, a murit pentru a ne rascumpara de pacate, a fost ingropat, a inviat a treia zi si se va intoarce in slava dupa alesii inimii Sale, la ceas nestiut.

Miza este enorma. Pozitii neutre nu exista. In lumina adevarului, suntem invitati sa alegem.

Peter Jones este co-autor al bestseller-ului Codul spart al lui da Vinci.