De la creație la noua creație – Tim Chester

lei30,00

Stoc epuizat

Categorie:

Descriere

Deseori, din cauza ca suntem prea atenti la detalii nu mai suntem in stare sa intelegem in asamblu aspectele particulare. Cand parcurgem multitudinea de povestiri memorabile si fascinante ale Bibliei, noi de fapt parcurgem o singura povestire mareata a planului intocmit de Dumnzeu pentru lumea pe care a creat-o. Este vorba de un plan in centrul careia Se afla Persoana lui Isus Cristos.

Incarcata cu scheme, diagrame si ilustratii, aceasta panorama biblica ne va deslusi firul naratiunii generale a bibliei, aratandu-ne cum a implinit Dumnzeu promisiunea ca va mantui lumea noastra cazuta in pacat. Sa intelegem insa ca aceasta carte nu reprezinta o colectie de idei teologice lipsite de viata. Ea ne relateaza o povestire a carei menire este sa ne incurajeze la a trai o adevarata viata crestina in lumea noastra de astazi.

Autorul prezinta “imaginea de ansamblu” a Bibliei sii ii ajuta pe crestini sa inteleaga modul cum o anumita parte din Scriptura devine parte componenta a intregii Scripturi. Cartea urmareste relatarea unor elemente cuprinse in promisiunea lui Dumnezeu si ne vorbeste despre:

– un popor: promisiunea lui Dumnezeu de a mantui un popor care sa-i apartina Lui

– o tara: promisiunea lui Dumnezeu de a asigura un teritoriu in care poporul sa fie binecuvantat

– un rege:  promisiunea lui Dumnezeu de a restabili domnia pacii si a libertatii

– celelalte popoare:  promisiunea lui Dumnezeu de a mantui toate celelalte popoare ale lumii.