Cristos proclamat – Sorin Sabou

lei11,50

Descriere

Cine este cel ce imi spune: “Du-te la toate neamurile”?

Matei ne spune ca, pentru a-l vedea, atunci cand S-a nascut, unii au strabatut mii de kilometri – pentru a I se inchina si a-I aduce daruri ca unui Imparat. Altii, in toata naratiunea Evangheliei, nu fac altceva decat sa-L asculte si sa-I vaneze cuvintele, iar la urma sa-L intrebe: Cu ce putere spui si faci lucrurile acestea? Ei aveau in vedere mai ales Cuvantarea de pe munte, cand El isi da invatatura, sau imediat dupa coborarea de pe munte, cand sutasul roman vine si spune: Din ce-mi dau seama, si eu si Tu suntem sub stapanire. Daca eu spun unui rob sa faca ceva, se duce si face. La fel, daca Tu spui ca robul meu sa se faca bine, el se face. O asa putere ere vizibila intre ei. Putem mentiona exorcizarile pe care le-a facut, demonii pe care i-a scos, insanatosirile pe care le-a facut, ridicarile din morti – vedeti fiica lui Iair si Lazar. Cineva de o asa putere imi spune:”Du-te!” Ce a facut El cu ei trebuia sa faca ei altora. El a venit intre ei si in primul rand, potrivit cu ce avem in evanghelia dupa Matei, a fost pentru ei un Invatator. Cand, la un moment dat, era cearta intre ucenici, fiecare ce titlu sa-si ia, Mantuitorul i-a invatat: voi aveti un singur Dascal, un singur Invatator – Acela sunt Eu.

Avem cele cinci cuvantari in Evanghelia dupa Matei, cuvantari in care este adunata invatatura lui Isus. Aceasta este principala lui lucrare cu ei. Sunt foarte multe texte despre aceasta – Isus mergea din cetate in cetate – si apare mereu: si invata pe tot norodul. Si invata, si invata, si invata. Si acum le spune lor: “Duceti-va, faceti ucenici, botezati-i si invatati-i sa pazeasca tot ceea ce Eu v-am poruncit.” Asadar avem un ucenic care absoarbe invatatura Invatatorului, iar apoi, traind-o, o impartaseste altora. Cat de la indemana ne este lucrul acesta? Cat de mult am absorbit din ea? Cat de mult am ajuns eu un ucenic care tind sa ma aseman cu Invatatorul? Pentru ca tot Mantuitorul ne spune: “Orice ucenic desavarsit ajunge ca Invatatorul lui.”

Dr. Sorin Sabou este pastor al Bisericii Baptiste Romane din Brasov si lector la Institutul Teologic Baptist din Bucuresti; este casatorit cu Simona si au doi copii, Andra si Dora.
Produse Asociate