Apocalipsa – Eric Scott

lei27,00

Stoc epuizat

Categorie:

Descriere

Cartea Apocalipsa a fost scrisa de apostolul Ioan, cam prin anul 95 d.Cr.
Pe vremea aceea, la Roma, domnea un imparat rau, numit Domitian. Si prin anul 93 Cr., acest imparat a pornit o persecutie grozava asupra Bisericii. Apostolul Ioan a fost el prins in mijlocul acestei perioade de prigoana. Si el a fost exilat in insula Patmos. Dar,in mijlocul acestei perioade intunecate de persecutie, Dumnezeu ne-a dat, prin Ioan, revelatia cea mai incredibila din toate timpurile.

Ca sa intelegem cartea Apocalipsa, trebuie sa intelegem stilul in care a fost scrisa.
„Descoperirea lui Isus Cristos, pe care l-a dat-o Dumnezeu ca sa arate robilor Sai lucrurile care se vor intampla in curand. Si le-a facut-o cunoscut, trimitand prin ingerul Sau la robul Sau Ioan.” (1:1)

In engleza, ca si in romaneste, este folosita expresia „le-a facut-o cunoscut”, care in original este cuvantul grecesc esemanen. Lucrul acesta inseamna „a face ceva cunoscut prin semne si prin simboluri”.

In limba greaca, cuvantul „simbol” este simbalin. De fapt, sunt doua cuvinte in limba greaca: sim inseamna „impreuna” si balin care inseamna „a arunca”.
Ioan foloseste multe simboluri in cartea sa, Apocalipsa. Si aceasta inseamna ca el aduce doua lucruri si le pune impreuna, ca sa noi sa intelegem mai bine si sa avem o idee mai buna cu privire la realitate.