Alegeri morale – Scott B. Rae

lei48,00

Stoc epuizat

Descriere

Cartea Alegeri morale ii ajuta pe studentii din spatiul universitar sa-si stabileasca repere corecte pentru alegerile etice pe care le au de facut in actuala si complexa cultura postmoderna. Aceasta carte ii familiarizeaza cu teoria etica, dar si cu aplicabilitatea ei la problemele presante ale societatii contemporane.

Cartea vine cu un capitol nou despre tehnologiile genetice si clonarea umana.

Profesorul Scott B. Rae prezinta elementele distinctive ale eticii crestine fara a le adauga accesorii categorice inoportune. De asemenea, autorul prezinta diferitele sisteme etice si pe cei mai importanti reprezentanti ai lor de-a lugul vremii, precum Platon, Aristotel, Augustin, Toma d’Aquino si Kant. Dupa ce-si descrie procedeul de abordare a dilemelor morale in sapte pasi, autorul foloseste studii de caz prin care se raporteaza la chestiuni de actualitate, ca urmatoarele:
– avortul
– eutanasia
– etica sexuala
– legiferarea moralitatii
– tehnologiile reproductive
– pedeapsa capitala
– moralitatea razboiului
– Nou: tehnologiile genetice si clonarea umana

Pe langa acest nou capitol, editia de fata aduce schimbari substantiale in capitolele despre eutanasie si tehnologiile reproductive.

Cartea Alegeri morale a lui Scott B. Rae este cea mai buna introducere de pana acum la etica vazuta din perspectiva crestina. De fapt, in nici o alta carte nu este infatisata atata de clar legatura dintre teoria etica si practica morala.
Dr. Francis J Beckwith, lector in filosofie, etica si studii politice, Universitatea Nevada, Las Vegas

SCOTT B. RAE (Dr., Universitatea Southern California) este profesor asociat la Catedra de studii biblice si etica crestina de la Talbot School of Theology din Los Angeles. Lucrarea sa de doctorat a avut ca subiect principiul etic in cadrul stiintelor medicale. Alaturi de Kenman Wrong, profesorul Rae este coautor al cartii Beyond Integrity: A Judeo-Christian Approach to Business Ethics.