Prețul neglijenței – A. W. Tozer

lei15,00

Stoc epuizat

Descriere

Probabil ca ne apropiem de o vreme in care cei ce sunt de partea Domnului vor fi constransi sa se retraga din talmes-balmesul religios sis a formeze un grup de credinciosi care sa insiste asupra doctrinei nou-testamentare si asupra practicii nou-testamentare. Templul asteapta sa fie curatat. Ar trebui sa ne rugam zi si noapte pana cand are loc acest eveniment fericit.

Niciun om nu ar trebui sa-si doreasca sa fie fericit daca nu este sfant. El ar trebui sa-si consacre eforturile pentru a cauta sa cunoasca si sa faca voia lui Dumnezeu, lasand in seama lui Hristos problema fericirii lui.

Du-te la Dumnezeu si fa o intelegere cu El. Spune-I ca dorinta ta este sa fii sfant cu orice pret, si apoi cere-I sa nu-ti dea niciodata mai multa fericire decat sfintire. Cand sfintenia ta isi pierde stralucirea, fie ca si bucuria ta sa slabeasca. Si cere-I sa te faca sfant, indifferent daca esti fericit sau nu. Fii sigur ca, in final, vei fi la fel de fericit pe cat esti de sfant; insa deocamdata, fie ca intreaga ta ambitie sa fie aceea de a-L sluji pe Dumnezeu si de a fi asemenea lui Hristos.

Doamne drag, de acum inainte refuz sa concurez cu oricare dintre slujitorii Tai. Ei au congregatii mai mari decat a mea. Foarte bine. Ma bucur de succesul lor. Ei au daruri mai mari. Foarte bine. Aceasta nu sta in puterea lor sau in a mea. Sunt recunoscator cu umilinta pentru darurile lor mai mari si pentru darurile mele mai mici. Ma rog doar sa pot folosi pentru Gloria Ta darurile modeste pe care le am. Nu ma voi compara cu nimeni, nici nu voi incerca sa-mi cladesc respectul de sine observand in ce domenii as putea sa-l intrec pe cutare sau cutare in lucrarea Ta sfanta. Prin aceasta tagaduiesc absolute orice vrednicie proprie. Nu sunt decat un rob netrebnic. Cu bucurie ma duc la coada clasei si ma consider cel mai neinsemnat din poporul Tau. Daca gresesc in felul in care ma judec pe mine insumi si chiar ma subestimez nu vreau sa stiu lucrul acesta. Imi propun sa ma rog pentru altii sis a ma bucur de prosperitatea lor ca si cum ar fi a mea. Si chiar este a mea, daca este a Ta, fiindca ce este al Tau este si al meu si chiar daca unul planteaza si altul uda, doar Tu esti Acela care faci sa creasca.