O chemare la rugăciune – J. C. Ryle

lei5,00

Stoc epuizat

Descriere

Mii de oameni mananca, beau, dorm, se trezesc, se duc la lucrul lor, se intorc acasa, respira aerul lui Dumnezeu, privesc soarele lui Dumnezeu, umbla pe pamantul lui Dumnezeu, se bucura de indurarile lui Dumnezeu, au trupuri muritoare si judecata si eternitatea stau inaintea lor. Dar niciodata nu Ii vorbesc lui Dumnezeu! Traiesc ca animlele care pier; se comporta ca niste creaturi fara suflet; nu au sa-I adreseze niciun cuvant Celui din a Carui gura vor primi intr-o zi sentinta vesnica.

A nu te ruga este o dovada clara a faptului ca nu esti un crestin adevarat.

Multi isi murmura rugaciunile dupa ce s-au intins in pat sau trec rapid prin ele in timp ce se spala sau se imbraca dimineata. Oamenii pot sa creada ce vor, insa pot fi siguri ca inaintea lui Dumnezeu aceasta nu este rugaciune.

Rugaciune si pacatul nu vor trai niciodata impreuna in aceeasi inima. Rugaciunea va mistui pacatul, sau pacatul va sugruma rugaciunea.

Nimic nu pare a fi prea mare, prea greu, sau prea dificil pentru rugaciune. A obtinut lucruri care pareau imposibile si inaccesibile.

Rugaciunea poate usura crucile noastre, oricat de grele ar fi ele. Poate sa-L aduca jos de partea noastra pe Unul care ne va ajuta sa le purtam. Rugaciunea poate deschide o usa pentru noi cand drumul pe care mergem pare a fi blocat. Poate sa-L aduca jos pe Unul care ne va spune: „Aceasta este calea, mergi pe ea”.
Rugaciunea poate sa aduca o raza de speranta cand toate planurile noastre par intunecate. Poate sa-L aduca jo pe Unul care ne va spune: „ Nu te voi parasi niciodata, nici nu te voi parasi”.
Rugaciunea poate obtine aliniere pentru noi cand aceia pe care ii iubim cel mai mult sunt luati de aici si simtim ca lumea este goala. Poate sa-L aduca pe Unul care sa umple golul din inimile noastre cu Sine Insusi si sa spuna valurilor dinlauntru: „Pace, linistiti-va!”.
Oh, fie ca oamenii sa nu fie ca Agar in pustie – sa nu vada izvorul apelor vii de langa ei!