Noua religie civică – Patrick Sookhdeo

lei20,00

Stoc epuizat

Descriere

Noua religie civică este o lucrare provocatoare, chiar profetică. Sookhdeo ne arată cum în Occident umanismul a reușit să înlocuiască temelia creștină a societății. Se schimbă sistemul juridic și educația. Principiile morale (sau lipsa lor) sunt dictate de legislație. Deși sună tolerant, el tolearză totul, cu excepția creștinismului. Umanismul a pătruns deja în Biserică și îi erodează mărturia. Ca un profet biblic, Sookhdeo le cere creștinilor să recunoască problema și să ia atitudine. Să sperăm că îi va fi acordată o mai mare atenție decât profeților din vechime.
– Dr Gordon Wenham, prof. emerit la Universitatea din Gloucestershire și lector în Vechiul Testament la Trinity College, Bristol, UK

Dr. Patrick Sookhdeo prezintă amenințarea cu care se confruntă Biserica în multe țări. Religiile istorice au fost caricaturizate și sunt marginalizate din sfera publică occidentală, fiind din ce în ce mai amenințate în lumea non-occidentală. O nouă religie civică încearcă să domine acest spațiu.
Dr. Sookhdeo îi dezvăluie fața și trăsăturile. Analiza lui este clară și incisivă, fiind însoțită și de măsuri practice pentru a putea da un răspuns adecvat. Această carte este un model de ghid de studiu care abordează o temă atât de complexă. Dr. Sookhdeo a oferit Bisericii globale o resursă esențială pentru grupuri mici, pentru clase de ucenicie și pentru formarea studenților în slujirea creștină și pastorală. Îl felicit cu entuziasm.
– Rev. Dr Vinay Samuel, director executiv al Centrului Oxford pentru religie și viață publică, Oxford, UK