Predici și scrisori – Robert Murray M’Cheyne

lei25,00

Stoc epuizat

Descriere

La ordinarea lui P.L. Miller, Robert Murray M’Cheyene a dat cateva sfaturi pe care el insusi le-a urmat in scurta viata pe care a trait-o in slujba Domnului Isus. Iata cateva dintre ele:

Fii membru multumitor pentru aceasta favoare. Aceasta este cea mai mare onoare din lumea aceasta. „Daca as avea o mie de vieti, le-as petrece de bunavoie in aceasta slujba; si daca as avea o mie de fii, i-as dedica cu bucurie pentru aceasta.” Este adevarat ca aceasta slujba este arhiplina de responsabilitate: vesnicia a mii de oameni depinde de credinciosia ta; dar ah, harul este atat de deplin si rasplata asa de glorioasa! Payson a spus atunci cand era pe moarte: „Daca lucratorii crestini ar vedea cat de pretios este Hristos, ei nu s-ar putea stapani sa nu bata din palme de bucurie si sa exclame: „Sunt un slujitor al lui Hristos!” In ceea ce ma priveste, multumiri fie aduse lui Dumnezeu pentru putinii ani de slujire; pot sa spun cu adevarat ca nu-mi doresc nici o alta cinste pe pamant decat sa mi se ingaduie sa propovaduiesc Evanghelia vesnica.

Cauta ungerea Duhului Sfant. Oh, frate, roaga-L fierbinte pe Dumnezeu sa te umple cu Duhul, ca sa poti sta cu El la sfat si ca sa-i poti face pe oameni sa auda cuvintele Sale si sa se intoarca de la rautatea faptelor lor. Stii ca o sabie infierbantata, chiar daca este neascutita, poate patrunde acolo unde nici o alta unealta mai ascutita nu o poate face, daca este rece. Roaga-te sa fii umplut cu focul Duhului, ca sa poti strapunge inimile impietrite ale pacatosilor nemantuiti.

Nu te odihni daca nu ai roade in slujirea ta. Lasa-ti casa, placerile, patul, odihna, totul si du-te si hraneste sufletele pierdute. Domnul slavei a parasit cerul pentru aceasta; e destul ca ucenicul sa fie ca Stapanul sau. Se spune despre Alleine ca era „vesnic nesatul si infinit de lacom dupa mantuirea sufletelor”. Domnul sa-ti dea aceasta compasiune cereasca pentru acesti oameni. Adesea, vei vedea cum se va face o miscare printre oasele uscate – o apropiere a oaselor unele de altele – va creste carnea si pielea pe deasupra, dar nu vor avea suflare in ele. Oh, frate, strig dupa suflarea cerului! Adu-ti aminte ca un pacatos moral va ajunge in acelasi iad in care va fi si cel mai nenorocit pacatos.

Traieste o viata sfanta. Un slujitor sfant este o arma puternica in mana lui Dumnezeu. Un cuvant rostit atunci cand constiinta ta este curata si inima ta este plina de Duhul lui Dumnezeu este mai de pret decat zece mii de cuvinte rostite in necredinta si pacat.

Fii un om al rugaciunii. Daca nu te rogi, probabil ca Dumnezeu te va retrage din slujirea ta, asa cum mi-a facut si mie, ca sa te invete sa te rogi. Ia-ti textele de la Dumnezeu; ia-ti gandurile, cuvintele de la Dumnezeu. Poarta numele celor din turma ta mica pe pieptul tau, ca marele preot. Lupta-te pentru cei nemantuiti. Luther si-a petrecut cele mai bune trei ore din zi in rugaciune. John Welch se ruga cate sapte sau opt ore pe zi. Obisnuia sa isi tina langa pat un tartan ca sa si-l traga peste el atunci cand se trezea in timpul noptii. Uneori sotia lui il gasea intins pe jos si plangand. Cand aceasta se plangea, el ii spunea: „Oh, femeie, trebuie sa raspund pentru sufletele a trei mii de oameni, si nu stiu starea multora dintre ei!” Oh, daca Dumnezeu ar turna acest duh de rugaciune peste tine si peste mine si peste toti lucratorii iubitei noastre Biserici! Te incredintez lui Dumnezeu.