Predicarea penticostală – Ray H. Hughes

lei13,00

Stoc epuizat

Categorie:

Descriere

Cea mai recenta carte a lui Ray H. Hughes, “Predicarea penticostala” pare sa fi aparut la momentul potrivit. Trezirea penticostala sau carismatica din intreaga lume arata semnele unei cresteri continue. Punctul culminant al acelei mari miscari, numita Miscarea Evanghelica, devine tot mai evident, iar penticostalii au avut un impact nevisat in urma cu un deceniu asupra institutiilor sociale si religioase.

Majoritatea cartilor publicate pana in prezent in legatura cu acest subiect, fara a mai pune la socoteala articolele si editorialele revistelor, indica un interes si un entuziasm nemaiintalnit in intelegerea penticostalilor si a ceea ce-i face o forta vitala in lumea zilelor noastre.

Dr. Hughes nu ofera explicaþii noi cu privire la acest fenomen – la fel ca si ceilalti, el atribuie miracolul trezirii in intregime lucrarii Duhului Sfant in vietile oamenilor – dar abordeaza subiectul dintr-o perspectiva arecum diferita. Din note, schite de predici si experiente personale acumulate de-a lungul unei perioade de peste 40 de ani, el isi destainuie inima si isi impartaseste gandurile intr-o maniera ce va parea interesanta celor de aceeasi parere si chiar si celor ce nu sunt de acord cu teza lui de inceput. Rareori s-a mai intalnit un autor care sa fie atat de potrivit pentru subiectul sau.

Ray H. Hughes s-a nascut la 7 martie, 1924, fiind fiul unui predicator penticostal pionier. El l-a primit pe Isus Cristos ca Mantuitor personal la frageda varsta de 9 ani. Acum, dupa 41 de ani de lucrare, a slujit biserica in calitate de evanghelist, pastor, director si director executiv local. S-a distins ca lider de tineret, slujind ca director general pentru tineret si educaþie crestina in Church of God; ca educator crestin, atunci cand a fost presedintele facultatii Lee College; si ca lider denominational, fiind ales de doua ori director general in Church of God.

Inflacararea lui Ray H. Hughes ca predicator penticostal este recunoscuta de multi ani, atat inlauntrul cat si in afara denominatiunii sale si a slujit ca invitat special la multe intalniri interdenominationale, incluzand patru Conferinte Penticostale Mondiale. Cei care-l cunosc cel mai bine, in special cei care au urmarit lucrarea sa indeaproape, simt ca ceea ce il caracterizeaza mai mult este evanghelismul. Intotdeauna a fost si va ramane un om a carui inima arde cu ardoare pentru cei pierduti. In clipele de meditatie, el recunoaste ca Dumnezeu l-a chemat sa fie evanghelist; si fara indoiala, evanghelizarea a caracterizat fiecare aspect a lucrarii sale de-a lungul celor 4 decenii.

Astfel, se pare ca datorita experientei de viata, a succesului personal in ceea ce priveste predicarea si a sentimentelor sale legate de ceea ce poate fi realizat prin predicare, el este cel mai potrivit pentru a vorbi despre acest subiect. In timp ce au existat multe voci care s-au ridicat sa laude sau sa apere experienta penticostala, putine au fost scrise si spuse despre predicarea penticostala in sine.