Portretul predicatorului – John R. W. Stott

lei30,00

Descriere

J.R.W. Stott — cunoscut in tara noastra prin comentariile epistolelor Romani, 2 Timotei, Galateni (comentarii publicate in limba romana de Editura LOGOS) si prin cartea Sa intelegem Biblia (RomAF/LOGOS).
John Stott a fost ordinat in Biserica Anglicana in 1945, dupa care a slujit in Biserica All Souls, Langham Place din Londra ca ajutor de paroh (1945-50), ca paroh (1950-75), iar din 1975 ca paroh emerit. A fost numit Capelan al Reginei (1959-1991) si Capelan Suplimentar in 1991. Incepind cu anul 1970 John Stott face numeroase calatorii in alte tari, in special din Lumea a Treia, in calitate de vorbitor la seminarii pentru pastori si la conferinte studentesti. John Stott este fondatorul si presedintele onorific al Institutului pentru Crestinism din Londra. Este autorul a peste patruzeci de carti, dintre care amintim Esentialul crestinismului, Sa intelegem Biblia, Crucea lui Cristos si Crestinul contemporan.

Subiectul: Idealul revelat de Dumnezeu cu privire la predicator, ce este el si cum trebuie sa-si implineasca lucrarea.

Rezumatul: Exista cinci termeni-cheie cu ajutorul carora este conturat acest “portret?:
(1) Predicatorul este un “ispravnic? insarcinat cu gestionarea bunurilor casei, avind fata de Stapinul sau datoria de a le purta bine de grija celor din casa, prin studierea si predicarea intregului Cuvint, avind autoritatea Domnului sau si imbinind preocuparea pentru cei pe care ii slujeste cu credinciosia fata de Cel care l-a angajat.
(2) Predicatorul este totodata un “vestitor? insarcinat sa proclame kerigma apostolica si sa-i cheme pe oameni sa asculte proclamatia sa pocaindu-se si impacindu-se, prin Isus Hristos, cu Dumnezeu.
(3) El este si un “martor? in procesul pe care lumea I l-a intentat lui Hristos, un martor al lui Isus, prin Duhul Sfint, alaturi de Tatal.