Lupta Duhului – A. W. Tozer

lei15,00

Stoc epuizat

Descriere

O inima care invata sa moara odata cu Hristos va cunoaste curand experienta binecuvantata a invierii impreuna cu El, si toate persecutiile lumii nu pot reduce la tacere nota inalta de bucurie sfanta care izvoraste in sufletul care a devenit salasul Duhului Sfant.

Daca un om devine indragostit de Intelepciunea Eterna si isi pune inima sa o castige, isi asuma o cautare full-time, a-toate-captivatoare. Dupa aceea, nu va mai avea loc pentru prea multe lucruri. Dupa aceea, intreaga lui viata va fi plina de cautari si gasiri, de lepadari de sine, de discipline dure, si morti zilnice pe masura ce devine rastignit fata de lume si lumea fata de el.

Fiecare om poate aduce cateva contributii la viata ta daca stii cum sa le primesti; unii oameni te vor uimi cu abilitatea lor de a raspunde la intrebarile tale nerostite si de a-ti spune ce este in inima ta. Dar nu te atasa niciodata de nimeni ca un parazit. Nu adopta pe nimeni ca guru. In afara scriitorilor insuflati ai Scripturilor sfinte, niciun om nu este vrednic de o asemenea incredere. Chiar si cel mai dulce sfant poate gresi.

Daca este ca biserica sa prospere din punct de vedere spiritual, trebuie sa aiba o conducere spirituala, nu conducere prin voturi majoritare.

Cred ca am putea accepta ca pe o lege practica destul de vrednica de increderea aceea ca omul care are ambitia de a conduce este descalificat ca lider.

Este fara indoaiala adevarat, dupa cum am spus-o de mai multe ori, ca biserica tanjeste nu dupa lideri, ci dupa felul corect de lideri; pentru ca felul gresit este mai rau decat deloc. Este mai bine sa stai pe loc decat sa urmezi un orb intr-o rapa. Istoria demonstreaza ca biserica a prosperat cel mai mult atunci cand a fost binecuvantata cu lideri puternici si a suferit cel mai mare declin atunci cand liderii ei au fost slabi si oportunisti. Oile rareori merg mai departe decat pastorul.