O inimă rănită – Dan Allender

lei36,00

Descriere

Ce este abuzul sexual? Se pare ca multi oameni functioneaza dupa principiul ca orice li s-a intamplat lor nu este abuz, dar daca s-ar fi intampalt altcuiva sau ar fi fost ceva mai grav, atunci ar fi fost abuziv. Abuzul sexual este orice contact sau interactiune (vizuala, verbala sau psihologice) intre un copil/adolescent si un adult, in care copilul/adolescentul este folosit pentru stimularea sexuala a abuzatorului sau a oricarei alte persoane. Ori de cate ori un parinte sau cineva care ingrijeste un copil il foloseste  pentru a-si implini dorinte sezuale fatise sau nazuinte mai subtile legate de identitatea sexuala a adultului, in sufletul copilului se dezlantuie o dinamica abuziva. Persoana abuzata sexual neaga adesea abuzul, il interpreteaza gresit sau cel putin ii minimalizeaza pagubele. Dusmanul scapa, nerecunoscut sau gresit inteles, si victima nu poate duce lupta. Odata ce razboiul este evitat, ceva trebuie sa se intample cu inima ranita care striga dupa alinare si speranta. Strigatul trebuie auzit sau inabusit.

Un studiu recent a revelat ca 38% dintre femeile intervievate au fost abuzate sexual pana la varsta de 18 ani de catre un adult sau membru al familiei. Poate crezi ca nu cunosti nicio persoana care a fost abuzata sexual, mai ales daca majoritatea cunoscutilor sau prietenilor tai sunt crestini practicanti. Dar statisticile indica altceva. Abuzul sexual nu respecta granitele religioase sau sociale.

O inima ranita abordeaza foarte personal, dar si profund, aceasta forma de abuz, ale carei efecte sunt cele mai vatamatoare pentru suflet. Ea este personala, pentru ca te poate afecta pe tine, partenerul de viata, pe o prietena intima sau pe o vecina ori pe o cunostinta apropiata de la biserica. Si este specifica, deoarece nu se margineste la o dicutie cu caracter general, nici la solutiilr pe care le-ai putea gasi in alte carti.