Educație – Ellen White

lei15,00

Descriere

Orice om are de infruntat realitatile practice ale vietii – ocazii si responsabilitati, infrangeri sau succese. Cum va face fata acestor experiente, daca va deveni victima imprejurarilor sau daca va reusi sa le domine, aceasta depinde, intr-o mare masura, de cat de pregatit este sa le infrunte – de educatia sa.
Probabil ca nu exista o alta carte in acest domeniu destinata in principal profesorilor, dar din care si parintii sa aiba atat de multe de invatat.
Autoarea vorbeste despre colaborarea care ar trebui sa existe intre profesori si parinti, despre modul in care ar trebui sa se raporteze profesorii la elevi, chiar si la cei care pun probleme, despre conduita si exemplul profesorului, dar si despre atitudinea pe care ar trebui sa o aiba parintii fata de scoala si educatori.
Sunt tratate si probleme actuale discutate in sfera publica. De exemplu, educatia bazata pe memorizare, in detrimentul judecatii proprii, metoda care are si implicatii morale, deoarece copiii nu mai pot distinge singuri intre bine si rau. Sau problema competitiei incurajate, de parinti si de scoala, de la varste tot mai mici, care nu face decat sa hraneasca egoismul si sa duca, in cazul multora, la necinste.
Citit cu interes si cu minte deschisa, volumul de fata se va dovedi un real ajutor pentru toti cei implicati in procesul educativ, de la profesori pana la parinti.