Drumul de foc – Phan Thi Kim Phuc

lei37,00

Categorie:

Descriere

CU MAI BINE DE PATRU DECENII IN URMA, O FOTOGRAFIE DEVENEA CUNOSCUTA PESTE TOT IN LUME. Desi avea sa cutremure pe oricine o vedea, fotografia nu reusea sa surprinda intru totul suferinta cumplita, fizica si emotionala, a fetei din centrul ei.

Imaginea lui Kim Phuc, o fetita de noua ani fugind in plina agonie, la doar cateva momente dupa ce bombele cu napalm au cuprins-o intr-un iad de flacari care i-au ars hainele si i-au sapat adanc in carne, avea sa ramana imortalizata pentru totdeauna.

In scurt timp, aceasta fotografie va deveni o imagine-simbol a tuturor ororilor si a violentei razboiului din Vietnam.
Desi parasita in bratele mortii, in morga spitalului, Kim va supravietui in mod miraculos. Supravietuirea va fi, asadar, primul pas in drumul spre vindecare. Odata cu bombele care au explodat deasupra locului in care se afla, intreg sistemul de valori si tot sprijinul de care se bucura s-au transformat in cenusa: caminul parintesc si satul in care a trait, libertatea tarii ei, precum si inocenta si bucuria copilariei. Anii care vor urma adauga suferinta si instrainare in inima deja atat de impovarata a lui Kim: tratamente agonizante pentru ranile si cicatricile traumatizante, suferinta cronica la nivelul intregului trup si implicarea fortata intr-o nesfarsita propaganda politica din partea unui regim opresiv. Kim a supravietuit durerii provocate de arsurile intinse pe corp, dar va putea supravietui si durerii sufletului ei devastat?

Drumul de foc este povestea unor orori cumplite, dar, in acelasi timp, este si povestea unei sperante neasteptate. Istorisirea chinului unei vieti spulberate intr-o clipa se impleteste cu cea a unei credinte care lumineaza chiar si cea mai adanca noapte. In aceasta marturie a propriului drum prin viata, straduindu-se sa gaseasca raspunsuri intr-o lume a angoasei, Kim va primi, in cele din urma, putere de la Cineva care a suferit si poate transforma tragedia ei intr-o credinta de nezdruncinat.