Bogățiile nepătrunse ale lui Hristos – Ivan Plett

lei15,00

Stoc epuizat

Descriere

„Ce privilegii îți oferă credința ta? Care este semnul distinctiv al aleșilor lui Dumnezeu?” – aceste întrebări îi erau adresate deseori lui Ivan Petrovici Plett în anii în care s-a aflat în condiții dificile de detenție. În perioada anilor 1968-1986, a fost judecat de trei ori și condamnat ca predicator al Evangheliei, ca conlucrător al tipografiei clandestine „Creștinul”, ca slujitor al Bisericii, care s-a consacrat în lucrarea de evanghelizare.

Unii deținuți ar spune că cei unsprezece ani petrecuți după sârma ghimpată sunt pierduți și că ar trebui șterși din viață. Și cum ar putea fi îndreptățiți acești ani marcați de înjosire și privațiune de libertate, ani de muncă istovitoare în lagăre și camere oribile de pușcării, ani de foamete și frig, ani de văduvie amară pentru soție, care a crescut nouă copii în lipsa soțului?

Cugetând la întrebările care îi erau adresate, Ivan Plett a ajuns să descopere și să se adâncească în bogățiile nepieritoare ale vieții creștine.

Așa a luat naștere această carte.

Ea a fost scrisă în celulele închisorii unde, din cauza camerelor ticsite de deținuți, puteai sta doar așezat, strâns lipit unul de altul, în puținele ore libere care erau permise după regimul penitenciarelor. Primul manuscris al cărții a fost expediat în mod tainic „la libertate” prin soldații de escortă, dar nu a ajuns în mâinile prietenilor credincioși. A doua copie a fost scrisă foarte mărunt, ca să poată trece de restricțiile cenzurii lagărului și să ajungă la lumina libertății în câteva plicuri.

După ce a fost eliberat din detenție în anul 1988, Ivan Plett a prelucrat și a transmis manuscrisul său misiunii creștine Friedensstimme. Cu o deosebită bucurie, noi împlinim dorința inimii autorului: de a face cunoscut cititorului însemnătatea bogățiilor noastre în Hristos.