Betel – Petru Lascău

lei22,00

Stoc epuizat

Categorie:

Descriere

Experienta construirii fara autorizatie a Bisericii “Betel” este un act de eroism al unei generatii care n-a fost formata, asa cum ar vrea unii sa ne faca sa credem, doar din capete supuse, informatori si colaboratori ai sistemului communist. Ea a avut oameni demni, determinati, cu sira spinaraii dreapta, oameni gata de eroism si sacrificiu.

Adevaratii eroi ai cartii mele sunt cei care au luptat pe genunchi, cei care au luat de la gura copiilor lor si au daruit, oamenii care au muncit peste puterile lor si au realizat constructia acestei biserici.
Eroismul meu, daca cineva vrea asa sa interpreteze faptele si cuvintele mele, era un eroism nascut din naivitate. Nu stiam ceea ce ni se intampla. Credinta are intrinsic in ea acea “sancta simplicitas” – o sfanta naivitate. Datorita ei, pornesti la drum ca Avraam, fara sa stii incotro te duci.

Regret ca anii care au trecut de atunci, peste 30 acum, au lasat patina uitarii peste numele si faptele multora. Stiu ca este imposibil sa pomenesc numele si faptele tuturor. Mangaierea mea este ca, acolo sus, exista mai multe carti, care se vor deschide la urma, in care vor fi toate numele si faptele fiecaruia. Dumnezeu are evidente perfecte si El vine, si rasplata este cu El.

PETRU LASCAU este pastorul Biserici Agape Christian Church din Phoenix, Arizona.
De acelasi autor: Biserica in asediu, Pasi spre lumina, Semnatura iubirii, Intre zambet si suspin, Familiile patriarhilor, In racoarea diminetii, Lupta cu somnul, Memoriile lui Eutih, Risipitorii, Familia – intre zambet si suspin.