Regina – Christmas Carol Kauffman

lei27,00

Descriere

In acea seara, Regina nu canta… Nu vedea dealurile ondulate dinspre nord, vopsite in culorile bogate ale toamnei – rosu, auriu, ruginiu, albastru – si nici pinii si cedrii maiestuosi si negri care formau un orizont neregulat pe cerul albastru.
Cand ajunse la podul de lemn, se opri si se uita la apa involburata ce se lovea de pietrele albe si forma mici vartejuri.
De ce fac ei aceste lucruri? Cine are dreptate? Aceste intrebari ii reveneau mereu in minte. De cand se stia, era membra a Bisericii Reformate din Weisslingen. Era biserica lui Ulrich Zwingli, care locuia in Zurich, la saisprezece kilometri nord-vest de ei. Guvernul impusese ca toti locuitorii sa fie membri ai Bisericii Reformate. De ce nu ascultau unii de biserica si de guvern? De ce erau botezati din nou unii oameni? De ce se facea atata zarva cu privire la credinta? De ce erau neintelegeri atat de mari, din moment ce oamenii incepusera sa citeasca Biblia? Cine avea cu adevarat dreptate? De ce era atat de periculos pana si sa vorbesti despre eretici si credinta lor?