Viața și lucrarea lui Dumitru Cornilescu – Alexandru Măianu

lei45,00

Categorii: , ,

Descriere

In aceasta editie aniversara Editura Stephanus vine in completarea editiei din 1981 a lui Alexandru Maianu, cu mult mai multe detalii interesante despre viata si lucrarea lui Dumitru Cornilescu. De asemenea, aceasta editie noua aduce si relatari din viata printesei Ralu Callimaki, cea care a initiat proiectul traducerii bibliei in limba romana contemporana, cat si despre viata lui Gheorghe Cornilescu fratele lui Dumitru Cornilescu. Completarile contin date cronologice, documente relevante, scrisori si fotografii rare.

O editie speciala, ce va va aduce mai aproape de Dumitru Cornilescu, cel care a adus Cuvantul lui Dumnezeu aproape de poporul roman.

Viata lui Dumitru Cornilescu a fost plina de modestia pe care numai cunoasterea lui Dumnezeu o poate da. El spunea: “Pe masura ce-L cunosti pe Domnul Hristos, inveti sa te cunosti pe tine insuti.” Si cunoscandu-se pe sine, acest minunat om al lui Dumnezeu a cautat sa ramana neincetat in umbra Prietenului sau divin pe care l-a vazut intotdeauna nespus de mare. Toata viata lui a cautat sa-L faca cunoscut oamenilor pe Domnul Isus Hristos, asa cum l-a cunoscut el: “Printul vietii”, “Domnul vietii”, “Prietenul desavarsit…”

Alexandru Maianu (1931-1994) s-a nascut in localitatea Moldoveni, langa Bucuresti. A predicat Evanghelia in Biserica Evanghelica Romana la adunarea din Bucuresti str. Carol Davila, nr.48, in jurul anilor 50. A lucrat la Institutul Agronomic Bucuresti intre anii 1954-1977 unde si-a luat doctoratul in Stiinta Solului. In 1978 s-a stabilit in Statele Unite ale Americii si a fost profesor de Stiinta Solului la Universitatea din Fargo, Nord Dakota. A infiintat si condus in Statele Unite ale Americii organizatia misionara Emmanuel incadrul careia a scris si tradus carti crestine precum “Predica de pe munte”“Joni” si altele. A tinut predici la radio in limba romana pentru romanii din tara si diaspora, carora li s-a dedicat din dragoste pentru Dumnezeu.